Uber şi Bolt schimbă tarifele în Bucureşti

Majorarea tarifelor la orele de vârf se face pentru „a încuraja cât mai mulţi şoferi să folosească aplicaţia Uber”.

Uber şi Bolt schimbă tarifele în Bucureşti Uber şi Bolt schimbă tarifele în Bucureşti

Începând de astăzi Uber va majora în Bucureşti tarifele practicate la orele de vârf. Motivul este încurajarea şoferilor de a prelua mai multe curse la aceste ore.

În comparaţie cu Uber, compania rivală Taxify (Bolt) a redus tarifele de la începutul acestei săptămâni cu 15% pentru cursele la orele de vârf în Bucureşti.

Conform celor de la Uber, citaţi de Profit.ro, majorarea tarifelor la orele de vârf are ca scop „de a încuraja cât mai mulţi şoferi să folosească aplicaţia Uber”. La acele ore comenzile de curse cresc în mod semnificativ.

Orele de vârf stabilite acum de Uber sunt: Luni - Vineri între orele 07:00-10:00; Luni - Joi între orele 16:00-19:00 şi Vineri între orele 13:00-19:00 

Pentru aceste intervale, în cazul curselor UberX, tariful de bază va creşte de la 1,3 lei/km şi 0,22 lei/minut la 1,56 lei/km şi 0,26 lei/minut. Totodată, costul minim al unei astfel de curse va creşte de la 10 lei la 12 lei.

Tot la orele de vârf, în cazul curselor UberSelect şi UberGreen, tariful de bază va creşte de la 1,65 lei/km şi 0,28 lei/minut la 1,98 lei/km şi 0,34 lei/minut. Costul minim al unei astfel de curse va creşte de la 12 lei la 14,4 lei.

În prezent, pentru cursele obişnuite Bolt, tariful de bază este de 1,3 lei/km plus 0,22 lei/minut, cu un cost minim al cursei de 9 lei.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.