Uite folia, nu e folia! Ce s-a întâmplat cu maşina de poliţie cu folie închisă la culoare pe geamuri

Maşina de poliţie cu geamuri fumurii ...

Uite folia, nu e folia! Ce s-a întâmplat cu maşina de poliţie cu folie închisă la culoare pe geamuri Uite folia, nu e folia! Ce s-a întâmplat cu maşina de poliţie cu folie închisă la culoare pe geamuri

Mai ţineţi minte pozele cu maşina de poliţie fotografiată în Bucureşti, care avea pe geamuri aplicată o folie foarte închisă la culoare? ProMotor a vrut să afle dacă respectiva folie întruneşte condiţiile legale, drept urmare ne-am adresat Poliţiei Rutiere pentru o explicaţie. 

Astfel, din răspunsul autorităţilor, aflăm că pe geamurile laterale şi luneta autospecialei (care nu este de patrulare, ci îndeplineşte altfel de activităţi), a fost aplicată o folie autorizată RAR în data de 23.10.2014. 

Totuşi, la data efectuării verificărilor în urma solicitării ProMotor, autospeciala în cauză nu mai avea aplicată folia auto pe geamuri, astfel încât nu s-a putut verifica dacă geamurile pe care s-au aplicat foliile respectă condiţiile tehnice privind gradul de transparenţă specificat şi dacă fiecare geam pe care s-a intervenit a fost marcat corespunzător de către aplicator.

Potrivit RAR, parbrizul trebuie să confere o transparenţă de minim 75% în câmpul de vizibilitate al şoferului, în timp ce geamurile laterală faţă, o transparenţă de minim 70%. Pentru celelalte geamuri, coeficientul de transmitere al luminii poate fi mai mic de 70%.

Luneta nu este considerată a fi un geam cu rol important în vizibilitatea conducătorului auto, cu condiţia ca vehiculul să fie dotat cu oglinzi retrovizoare exterioare pe ambele părţi.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.