Un Mercedes-Benz Vito spulberă un BMW i8 şi un Dodge Viper într-o cursă nebună – VIDEO

Autor: Marius Vișan 16 aug. 2016 Știri auto

 


Edna pare un nume perfect pentru o dubiţă Mercedes-Benz Vito, albă, care ascunde un secret atât de mare încât lasă în praf un BMW i8 şi un Dodge Viper. Vehiculul este dotat cu un sistem de propulsie electric, dezvoltat de start-up-ul Atieva, iar clipul de mai jos ne arată cum întrece lejer cele două supercar-uri.

FOTO

Edna dispune de tracţiune integrală şi o putere totală de aproximativ 900 de cai, alimentaţi de o un acumulator de 87 kilowaţi-oră, ce o face să atingă 100 de kilometri pe oră în doar 2,94 secunde. Într-o cursă făcută nu cu mult timp în urmă, a mai întrecut rivali precum Tesla Model S şi Ferrari California.

Inginerii plănuiesc ca în 2018 să lanaseze un sedan care, cu siguranţă, va fi mult mai rapid decât Edna, mulţumită greutăţii sale mai mici şi a unei aerodinamici mai bune.

Foşti angajaţi Tesla şi Oracle a fondat Atieva la sfârşitul anului 2007. Compania are sprijinul Mitsui din Japonia, Beijing Auto din China, şi investitorului Faraday Future Jia Yueting. După ce sedanul va fi scos la vanzare, compania doreşte să lanseze după aceea şi un crossover. 

Cursa nebună poate fi văzută în clipul de mai jos


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide