Un şofer a fost filmat în timp ce dormea la volanul unei maşini - VIDEO

Un şofer a fost filmat în statul american Massachusetts în timp ce dormea la volanul maşinii sale Tesla care rula cu viteza de 90 km/h pe autostradă. Imaginile au fost postate pe reţelele de socializare de un alt şofer care mergea în aceeaşi direcţie de mers.

Dakota Randall, un american din Massachusetts, a postat pe Twitter filmul în care apare o maşină Tesla al cărei şofer doarme, la fel ca şi pasagerul de alături, în timp ce maşina se deplasa cu 90 km/h pe autostradă. Maşinile Tesla oferă o funcţie de pilot automat denumită Autopilot, dar aceasta nu este destinată conducerii maşinii fără şsupravegherea celui de la volan.

Randall spune că maşina de alături se deplasa cu 90 - 95 km/h pe o autostradă din Newton, Massachusetts. Şoferul a claxonat în încercarea de a-i trezi pe cei din maşina alăturată, fără succes însă. Americanul a mers în paralel cu maşina adormiţilor timp cde aproape un minut, după care a renunţat şi a accelerat, lăsând-o în urmă. Nu a anunţat însă poliţia, oamenii legii aflând despre această filmare de pe reţelele de socializare.

Citeşte şi

Maşină de lux parcată neregulamentar a fost ridicată de poliţişti: „Dacă l-au zgâriat, dă primăria faliment” - FOTO

Cum se făceau testele auto în România înainte de 1989 cu Dacia 1300. VIDEO

Uită de benzină sau motorină. S-a inventat maşina care merge cu apă, oţet şi cola - VIDEO

„Am privit la maşina de lângă şi mi s-a părut că-l văd pe şofer adormit la volan. Iniţial nu mi-a venit să cred aşa că am privit cu mai mare atenţie şi, într-adevăr, bărbatul era complet adormit, cu capul căzut. Maşina părea că este pe pilot automat şi mergea cu o viteză de 90-95 kilometri pe oră”, a spus şoferul care a distribuit postarea.

Un purtător de cuvânt al Tesla a declarat că sistemul de monitorizare a şoferului aminteşte constant celui dela volan să rămână atenţi la trafic şi blochează folosirea funcţiei de pilot automat atunci când avertizările sistemului sunt ignorate.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.