Un şofer a fost filmat în timp ce dormea la volanul unei maşini – VIDEO

Autor: Cristian Agatie 10 sept. 2019 Știri auto
Un şofer a fost filmat în timp ce dormea la volanul unei maşini – VIDEO

Dakota Randall, un american din Massachusetts, a postat pe Twitter filmul în care apare o maşină Tesla al cărei şofer doarme, la fel ca şi pasagerul de alături, în timp ce maşina se deplasa cu 90 km/h pe autostradă. Maşinile Tesla oferă o funcţie de pilot automat denumită Autopilot, dar aceasta nu este destinată conducerii maşinii fără şsupravegherea celui de la volan.

Randall spune că maşina de alături se deplasa cu 90 – 95 km/h pe o autostradă din Newton, Massachusetts. Şoferul a claxonat în încercarea de a-i trezi pe cei din maşina alăturată, fără succes însă. Americanul a mers în paralel cu maşina adormiţilor timp cde aproape un minut, după care a renunţat şi a accelerat, lăsând-o în urmă. Nu a anunţat însă poliţia, oamenii legii aflând despre această filmare de pe reţelele de socializare.

Citeşte şi

Maşină de lux parcată neregulamentar a fost ridicată de poliţişti: „Dacă l-au zgâriat, dă primăria faliment” – FOTO

Cum se făceau testele auto în România înainte de 1989 cu Dacia 1300. VIDEO

Uită de benzină sau motorină. S-a inventat maşina care merge cu apă, oţet şi cola – VIDEO

„Am privit la maşina de lângă şi mi s-a părut că-l văd pe şofer adormit la volan. Iniţial nu mi-a venit să cred aşa că am privit cu mai mare atenţie şi, într-adevăr, bărbatul era complet adormit, cu capul căzut. Maşina părea că este pe pilot automat şi mergea cu o viteză de 90-95 kilometri pe oră”, a spus şoferul care a distribuit postarea.

Un purtător de cuvânt al Tesla a declarat că sistemul de monitorizare a şoferului aminteşte constant celui dela volan să rămână atenţi la trafic şi blochează folosirea funcţiei de pilot automat atunci când avertizările sistemului sunt ignorate.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide