Un şofer a primit amendă după ce a claxonat o fată. Răspunsul celor de la MAI s-a viralizat

Probabil nu ştiai legea asta!

Un şofer a primit amendă după ce a claxonat o fată. Răspunsul celor de la MAI s-a viralizat Un şofer a primit amendă după ce a claxonat o fată. Răspunsul celor de la MAI s-a viralizat

Pagina de Facebook a celor de la Ministerul Afacerilor Interne primeşte tot felul de întrebări neobişnuite. Printre ele se află şi cele ale unor oameni care au primit amenzi şi încearcă să obţină o justificare pentru ce li s-a întâmplat. Aşa este şi în cazul întrebării de mai jos.

„Întrebare primită pe Facebook MAI... de fapt, mai multe întrebări:

Eram la semafor şi am claxonat o fată care traversa. Las şi eu întrebările astea aici, poate mă lamuriţi voi:

1. De ce am primit amenda aceasta penibilă?
2. Ce lege încalc eu că îmi place o fată?
3. Cum vă daţi seama cine claxonează că erau mai multe maşini?

Ştiu că nu o să răspundeţi că nu aveţi ce şi oricum nu întelegeţi. Lăsati bă oamenii să-şi facă treaba”.

Răspuns:

În speranţa că nu vă regăsiţi în această situaţie:
- Te claxonez când ajung în faţa blocului.

- Vii cu maşina?

- Nu, doar cu claxonul...

... vă răspundem aşa.

Deci:

1. Aţi fost amendat pentru că aţi claxonat, nefiind într-o situaţie de evitare a unui pericol imediat. Mai e penibilă amenda?

2. Că vă place o fată, nu încălcaţi nicio lege şi este numai problema dumneavoastră. Pe noi nu ne interesează, pe ea nici atât… şi dacă nu interesează pe nimeni, de ce claxonaţi? Doar ca să vedem cum arată un bărbat refuzat?

3. Când cineva claxonează din acelaşi motiv ca al dumneavoastră, ne dăm seama după mai multe indicii. Unul ar fi jantele strâmbe. Pe viitor, vă sfătuim să fiţi atent la gropi... chiar şi atunci când mergeţi pe jos!

Vă reamintim că mijloacele de avertizare sonoră trebuie folosite de la o distanţă de cel puţin 25 de metri faţă de cei cărora li se adresează, pe o durată de timp care să asigure perceperea semnalului şi fără să îi determine pe aceştia la manevre ce pot pune în pericol siguranţa circulaţiei.

Vă recomandăm să folosiţi claxonul doar pentru evitarea unui pericol imediat.

Nerespectarea regulilor de utilizare a mijloacelor de avertizare sonoră constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (4 sau 5 puncte-amendă).

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.