VIDEO: Cum arată un crash test de ZERO stele

În Europa apelăm imediat la vorbe rele dacă o maşină testată de Euro NCAP primeşte mai puţin de cinci stele. Dar oare ce am mai spune dacă unele dintre cele mai vândute maşini din ţara noastră ar avea ZERO stele la testele de impact? Indienii ne pot răspunde la această întrebare.

VIDEO: Cum arată un crash test de ZERO stele VIDEO: Cum arată un crash test de ZERO stele

Un rezultat de cinci stele la testele de impact efectuate de Euro NCAP e o veste foarte bună pentru producătorii auto. Iar cea mai proaspătă rundă de teste a venit cu laude pentru BMW, Tesla, Nissan şi Skoda.

Dar cum ar fi, oare, dacă o maşină testată ar obţine zero stele? Păi, oribil, după cum se vede în videoclipurile de mai jos. Testul a fost organizat în India de Global NCAP, organizaţia mondială de testare a siguranţei maşinilor noi, şi a pus în prim-plan modelele Datsun Go şi Maruti Suzuki Swift.

Rezultatele dezastruoase sunt o consecinţă directă a vânzării celor două modele în India fără airbag-uri în echipare standard. Astfel, capetele celor din faţă se lovesc violent de volan, respectiv planşa de bord.

VIDEO Datsun Go:

VIDEO Maruti Suzuki Swift:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.