Vom avea un nou Renault Vel Satis, bazat pe... Mercedes-Benz?

Renault a tot tatonat segmentul maşinilor de clasă mare şi de lux de-a lungul timpului, dar succesul nu s-a arătat. Acum, după ce Ghosn a încheiat un parteneriat cu Daimler, se pare că vom vedea, în sfârşit, o navă amiral Renault cu ”sânge albastru” de sorginte teutonă.

Vom avea un nou Renault Vel Satis, bazat pe... Mercedes-Benz? Vom avea un nou Renault Vel Satis, bazat pe... Mercedes-Benz?

Ultimul model de clasă mare pe care Renault l-a vândut cu un oarecare succes a fost Renault Safrane - despre care se credea că va reveni în actualitate, prin rebadge-ul aplicat lui Samsung SM7 (după modelul lui Latitude, care e un model coreean SM5 cu siglă Renault). Totuşi, având în vedere eşecul comercial al ineditului, dar şi foarte controversatului Renault Vel Satis, francezii au devenit mai precauţi.

Deşi unii analişti considerau că un pas bun ar fi crearea unei berline de clasă mare Renault bazate pe o platformă tehnică Infiniti (marca de lux a celor de la Nissan), iată că preşedintele Carlos Ghosn confirmă aşteptările celor care se aşteptau la o colaborare strânsă cu Mercedes-Benz: practic, Ghosn a declarat că Renault şi Mercedes-Benz vor construi împreună o navă amiral.

O berlină de clasă mare care are toate şansele să readucă în actualitate denumirea Vel Satis (în ciuda proastei reputaţii pe care o are, din punct de vedere al insuccesului în vânzări), dar care îşi va "dona" platforma tehnică şi următoarei generaţii a monovolumului Espace, precum şi urmaşului cunoscutului model de clasă medie Laguna.

Aşa încât vorbim de un potenţial interesant pentru a obţine profit, mai ales dacă noua platformă tehnică îşi va găsi locul şi în planurile ambiţioase ale celor de la Nissan - ştiut fiind că încearcă să impună Infiniti pe piaţa europeană, dominată de triada germană Audi - BMW - Mercedes-Benz.

Conform analistului Carlos da Silva, cei de la Renault au găsit, prin legătura cu Mercedes-Benz, răspunsul la o dilemă: să investească într-un produs competitiv, dar neprofitabil pe termen mediu şi lung, sau să upgradeze, cu costuri mici, produse existente, dar fără a performa şi a avea o cotă de piaţă mulţumitoare într-un domeniu exclusivist.

Voi ce credeţi:

VA AVEA SUCCES UN NOU RENAULT VEL SATIS BAZAT PE MERCEDES-BENZ?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.