Zagato Mostro e supercarul pregătit de carosierul italian pentru Villa d’Este

Autor: Iulian Dnistran 22 mai 2015 Știri auto

Zagato Mostro e numele modelului pregătit special pentru ediţia din 2015 a prestigiosului concurs de eleganţă Villa d’Este, care se desfăşoară în fiecare an pe malul lacului italian Como. În anii trecuţi, Zagato a mers la Villa d’Este cu concepte ca Lamborghini 5-95 şi BMW Zagato Roadster, aşa că se poate spune cu uşurinţă că firma italiană are deja experienţă în ceea ce priveşte modelele extravagante.

Conform comunicatului oficial, Mostro e construit pe un şasiu hibrid, care combină fibra de carbon cu o structură tubulară din oţel, în vreme ce puterea este asigurată de un V8 Maserati care pune în mişcare roţile din spate prin intermediul unei transmisii semi-automate cu şase trepte. Caroseria este făcută integral din fibră de carbon în Italia, iar puterea dezvoltată de motor ar trebui să fie undeva în jurul valorii de 460 CP.

Numele vine de la unicatul Maserati 450S Costin Zagato Coupe, construit în 1957 la comanda lui Stirling Moss şi supranumit „il Mostro”.

Doar cinci exemplare ale noului Zagato Mostro vor fi construite, iar toate au fost vândute deja unor clienţi fideli carosierului italian. Conform oficialilor companiei, maşina a fost gândită pentru circuit, însă a fost luată în considerare şi omologarea pentru circulaţia pe drumurile publice.

Preţul este o necunoscută, dar noi nu ne-am face probleme în privinţa asta, fiindcă nu e ca şi cum ai putea să îţi cumperi unul.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide