Zagato Mostro e supercarul pregătit de carosierul italian pentru Villa d'Este

Zagato e un oaspete cunoscut la concursul de eleganţă Villa d'Este din Italia, iar de fiecare dată vine cu ceva special. În 2015, carosierul italian aduce un model extravagant, denumit Mostro.

Zagato Mostro e supercarul pregătit de carosierul italian pentru Villa d'Este Zagato Mostro e supercarul pregătit de carosierul italian pentru Villa d'Este

Zagato Mostro e numele modelului pregătit special pentru ediţia din 2015 a prestigiosului concurs de eleganţă Villa d'Este, care se desfăşoară în fiecare an pe malul lacului italian Como. În anii trecuţi, Zagato a mers la Villa d'Este cu concepte ca Lamborghini 5-95 şi BMW Zagato Roadster, aşa că se poate spune cu uşurinţă că firma italiană are deja experienţă în ceea ce priveşte modelele extravagante.

Conform comunicatului oficial, Mostro e construit pe un şasiu hibrid, care combină fibra de carbon cu o structură tubulară din oţel, în vreme ce puterea este asigurată de un V8 Maserati care pune în mişcare roţile din spate prin intermediul unei transmisii semi-automate cu şase trepte. Caroseria este făcută integral din fibră de carbon în Italia, iar puterea dezvoltată de motor ar trebui să fie undeva în jurul valorii de 460 CP.

Numele vine de la unicatul Maserati 450S Costin Zagato Coupe, construit în 1957 la comanda lui Stirling Moss şi supranumit „il Mostro”.

Doar cinci exemplare ale noului Zagato Mostro vor fi construite, iar toate au fost vândute deja unor clienţi fideli carosierului italian. Conform oficialilor companiei, maşina a fost gândită pentru circuit, însă a fost luată în considerare şi omologarea pentru circulaţia pe drumurile publice.

Preţul este o necunoscută, dar noi nu ne-am face probleme în privinţa asta, fiindcă nu e ca şi cum ai putea să îţi cumperi unul.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.