Zagato Lamborghini 5-95 e dovada că maşinile unicat nu au murit încă

În vreme ce unul dintre cei mai cunoscuţi carosieri de pe mapamond – Bertone – se luptă cu falimentul, aflăm că un alt carosier celebru – de data aceasta Zagato – reuşeşte să supravieţuiască într-o lume dominată de obsesia costurilor scăzute şi creează în continuare modele unicate la comandă. Detalii în continuare.

Zagato Lamborghini 5-95 e dovada că maşinile unicat nu au murit încă Zagato Lamborghini 5-95 e dovada că maşinile unicat nu au murit încă

Zagato Lamborghini 5-95 este numele celei mai recente colaborări dintre vestitul carosier Zagato şi producătorul auto Lamborghini. Modelul unicat a fost creat pentru colecţionarul Albert Spiess şi a fost prezentat în premieră mondială la concursul de eleganţă Villa D'Este desfăşurat pe malul superbului lac italian Como.

Totodată, maşina marchează – aşa cum îi spune şi numele – 95 de ani de existenţă a companiei italiene Zagato şi are la bază un Lamborghini Gallardo LP570-4.

Iată-l, în toată splendoarea sa!

În purul stil Zagato, acest 5-95 a primit un acoperiş cu două bule şi suprafeţe vitrate generoase, care dau impresia că fac înconjurul maşinii şi despart caroseria de plafon.

Cele două firme italiene nu se află la prima colaborare de acest fel. De fapt, în urmă cu 49 de ani, marchizul Gerino Gerini a stat la baza primului model Lamborghini cu caroserie Zagato – superbul 3500 GTZ.

Parcă n-ai spune că e Gallardo, nu?

„Am ales Gallardo-ul pentru că este cel mai senzaţional proiect din istoria Lamborghini”, a declarat Andrea Zagato, CEO al companiei care-i poartă numele. „O maşină extraordinară, perfectă din punct de vedere tehnic, care a adus imaginea taurului de la o industrie de garaj la o realitate a industriei mondiale. Cifrele de producţie ale Gallardo-ului au depăşit întreaga producţie Lamborghini de la înfiinţarea sa”, a mai spus el.

Cea mai frumoasă parte a întregii maşini. Minunat!

Cu ocazia concursului Villa D'Este, Andrea Zagato şi Michael Kimberly, CEO Lamborghini, au anunţat că cele două firme au încheiat o nouă înţelegere pentru dezvoltarea unor noi modele în gama producătorului auto italian, ceea ce ar trebuie să ducă la nişte Lamborghini-uri minunate.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.