Zvon-surpriză: va exista Opel Insignia Cabriolet?

Opel Insignia continuă să se bucure de un bun succes de piaţă, aşa încât se pare că oficialii Opel au pregătit versiuni cât mai diverse pentru amatorii noului model. Există chiar zvonuri despre un cabriolet Insignia!

Zvon-surpriză: va exista Opel Insignia Cabriolet? Zvon-surpriză: va exista Opel Insignia Cabriolet?

Francezii de la L'Automobile Magazine vin cu o propunere surprinzătoare: se pare că germanii au în plan o versiune decapotabilă pentru modelul de clasă medie, un viitor Opel Insignia Cabriolet.

Totuşi, nu e o idee exagerată. Să nu uităm că Opel Insignia a fost prefigurat de conceptul Opel GTC, dezvăluit publicului la Salonul Auto Detroit 2007. Un concept care era, practic, un coupe Insignia, despre care s-a vehiculat multă vreme că va apărea în producţia de serie ca urmaş al renumitului Calibra.

Ei bine, oficial există în plan o versiune coupe de serie pentru Insignia, deci pare foarte logică derivarea acesteia în stil cabriolet. Pe plan european, acest model decapotabil cu 4 locuri ar urma să concureze cu Audi A5 Cabrio, BMW Seria 3 Convertible sau chiar cu Mercedes E Class Cabrio, însă la preţuri mult mai avantajoase.

S-ar putea ca Insignia Cabriolet să beneficieze de sistem hardtop escamotabil, având în vedere că fratele mai mic, versiunea decapotabilă a viitorului Astra GTC, va beneficia de acoperiş textil. În ce priveşte motorizările, sub capotă îşi vor găsi locul versiunile superioare, atât pe benzină, cât şi diesel, însă o variantă cu tracţiune 4x4 este prea puţin probabil să existe în planuri.

Acest model ar urma să apară cel mai devreme în anul 2012, urmând a fi o propunere interesantă pentru vara lui 2013. Ne bucură să ştim că Opel are planuri ambiţioase, în ciuda crizei economice şi a problemelor generate de renunţarea GM de a mai vinde Opel/Vauxhall.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.