Zvonuri: viitorul Dodge Viper va avea motor Ferrari?

Chiar dacă despre Dodge Viper se spunea că va rămâne istorie, iată că parteneriatul Fiat-Chrysler înseamnă o renaştere a celebrului supercar american, care va fi mult evoluat, ba chiar va fi înrudit cu Ferrari.

După ce Chrysler a fost salvat din faliment de grupul Fiat, planurile de "îngropare" a supercarului Dodge Viper au fost aruncate la gunoi, iar acum fanii aşteaptă cu sufletul la gură noua generaţie. Care, conform ultimelor informaţii, urmează să beneficieze de know-how... Ferrari!

Germanii de la Auto Bild afirmă că este foarte posibil ca noul Dodge Viper să împartă platforma tehnică a supercarului Alfa Romeo 8C, de la care ar urma să preia şi motorul V8 aspirat. Totuşi, nu a fost exclusă ipoteza ca modelul american să beneficieze şi de o versiune cu motor V10, atât pentru a fi pe gustul fanilor actuali, cât şi pentru a contracara atacul viitoarelor supercaruri americane Corvette şi Ford GT.

Din punct de vedere al aspectului, noul Dodge Viper va reprezenta o evoluţie a actualei generaţii - VEZI AICI RANDĂRILE.

Maşina va păstra capota foarte lungă, iar farurile vor avea un design agresiv, urmând a încadra o grilă mult mai apropiată de spiritul actual al modelelor Dodge. Va exista şi o versiune roadster, iar evacuările vor avea ieşirile pe laterale, ca la actuala generaţie. Alte detalii nu avem, deocamdată, dar se pare că noul Dodge Viper are şanse să fie lansat oficial chiar la Salonul Auto Detroit 2012.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.