Zvonuri: viitorul Dodge Viper va avea motor Ferrari?

Autor: Oraan Mărculescu 17 mai 2011 Știri auto
Zvonuri: viitorul Dodge Viper va avea motor Ferrari?

După ce Chrysler a fost salvat din faliment de grupul Fiat, planurile de „îngropare” a supercarului Dodge Viper au fost aruncate la gunoi, iar acum fanii aşteaptă cu sufletul la gură noua generaţie. Care, conform ultimelor informaţii, urmează să beneficieze de know-how… Ferrari!

Germanii de la Auto Bild afirmă că este foarte posibil ca noul Dodge Viper să împartă platforma tehnică a supercarului Alfa Romeo 8C, de la care ar urma să preia şi motorul V8 aspirat. Totuşi, nu a fost exclusă ipoteza ca modelul american să beneficieze şi de o versiune cu motor V10, atât pentru a fi pe gustul fanilor actuali, cât şi pentru a contracara atacul viitoarelor supercaruri americane Corvette şi Ford GT.

Din punct de vedere al aspectului, noul Dodge Viper va reprezenta o evoluţie a actualei generaţii – VEZI AICI RANDĂRILE.

Maşina va păstra capota foarte lungă, iar farurile vor avea un design agresiv, urmând a încadra o grilă mult mai apropiată de spiritul actual al modelelor Dodge. Va exista şi o versiune roadster, iar evacuările vor avea ieşirile pe laterale, ca la actuala generaţie. Alte detalii nu avem, deocamdată, dar se pare că noul Dodge Viper are şanse să fie lansat oficial chiar la Salonul Auto Detroit 2012.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide