Fiat 500 Abarth „DA 0 A 100”

Autor: Cosmin Iordache 14 nov. 2008 Prezentări

500 Abarth - în cinstea fondatoruluiKarl Abarth este cel care pornind de la meşteşugăritul motocicletelor şi mai apoi a modelelor Fiat, a fondat divizia sportivă Abarth specializată iniţial pe latura competiţională şi relansată mai nou ca parte integrată a companiei Fiat specializată în preparea hot hatch-urilor pentru publicul larg.  Au trecut astfel 100 de ani de la naşterea austriacului naturalizat în Italia şi pentru a marca evenimentul Fiat  scoate o ediţie specială a celui mai reprezentativ model din toate timpurile Fiat 500 Abarth.

Versiunea "DA 0 A 100", sau mai pe româneşte " DE LA 0 la 100" este una foarte sportivă, bazată pe modelul Fiat 500 Abarth, cu un motor 1.4 turbo ce dezvoltă 160 CP şi un cuplu de 230 Nm. De asemenea, printr-o modificare a rapoartelor cutiei, modelul este mai sprinten până la 100 km/h, reuşind să atingă această valoare în doar 7,3 secunde. Viteza maximp este de 211 km/h.

Frânarea este de asemenea îmbunătăţită prin adăugarea discurilor perforate şi a unul etrieri mult mai performanţi. Modelul vine încălţat cu jante pe 17 inchi şi cu o suspensie şi mai fermă, fiind practic un model de curse deghizat în haine de stradă. Fiind o ediţie aniversară, nu lipsesc plăcuţele  comemorative, discrete dar destul de prezente pe suprafaţa caroseriei.

Interiorul nu este însă radical modificat, fiind presonalizat prin apariţia logo-urilor "DA 0 A 100". Deocamdată preţurile nu au fost divulgate, dar probabil nu va fi unul modic, ţinând cont că doar 101 exemplare vo rfi produse şi prbabil pasionaţii îşi fac deja calculele.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide