Comparaţiile conceptelor de la Geneva 2014 - inovaţii senzaţionale

Salonul Auto Geneva 2014 a fost foarte bogat în concepte auto, care mai de care mai interesante şi mai spectaculoase. Însă unele ”le-au luat faţa” altora - iată în continuare duelurile în materie de vise pe patru roţi de la Geneva 2014.

Comparaţiile conceptelor de la Geneva 2014 - inovaţii senzaţionale Comparaţiile conceptelor de la Geneva 2014 - inovaţii senzaţionale

1. Rinspeed XchangE vs. NanoFlowcell Quant e-Sportslimousine

Adevărate vitrine tehnologice ale viitorului, cele două exemplare de faţă ţin capul de afiş al pleiadei de concept-car-uri de la Salonul Auto Geneva 2014.

Rinspeed XchangE e bazat pe Tesla Model S, ceea ce înseamnă că vine cu propulsie strict electrică. Dar marea inovaţie pe care o aduce este volanul culisabil şi ambianţa interioară - deoarece vorbim de o maşină autonomă, care, când nu e condusă, merge singură, iar habitaclul se transformă într-un birou/dormitor mobil. Da, asta ne aşteaptă în câteva decenii, iar ExchangE e, pentru moment, cea mai explicită propunere.

Rinspeed XchangE vs. NanoFlowcell Quant e-Sportslimousine: 10 - 20

De cealaltă parte, însă, avem o adevărată demonstraţie de forţă a unei firme provenind din unul dintre cele mai mici state din lume: Lichtenstein. O limuzină la cote de Rolls Royce, cu aspect de navă spaţială şi performanţe ameţitoare. Şi, cel mai important, un sistem de propulsie electric neconvenţional, bazat pe tehnologia bateriilor lichide, la dezvoltarea căreia a contribuit şi un român!

Sincer, limuzina NanoFlowcell Quant e o surpriză mult prea mare pentru ca să nu câştige detaşat acest meci. Mai ales că, în ciuda reticenţelor publicului şi a tergiversărilor marilor constructori, demonstrează în stil grandios că propulsia electrică are un potenţial uriaş (un cuplu de peste 10.000 Nm reprezintă ceva uluitor...).

Aşa că Rinspeed XchangE vs. NanoFlowcell Quant e-Sportslimousine: 10 - 20.

UN NOU DUEL, PE PAGINA URMĂTOARE

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.