Dacia SUV se lasă aşteptată

Adică modelul omonim al proaspătului Renault Sandero Stepway, un Sandero cu look de pseudo-SUV, dar lipsit de tracţiune integrală. Concurenţa există deja şi aşteaptă nerăbdătoare.

Dacia SUV se lasă aşteptată Dacia SUV se lasă aşteptată

Noua versiune a lui Dacia Sandero - care nu ne-ar mira dacă s-ar numi chiar Dacia Sandero Stepway - va fi bazată pe proaspăt lansatul Renault Sandero Stepway, dar oficial nu au fost date publicităţii mai multe detalii, referitor la tehnică, motorizări şi, mai ales, preţuri şi data apariţiei. Atenţie, nu vorbim despre kitul exterior actual, care se regăseşte între accesoriile disponibile pentru Dacia Sandero.

Dacă ne amintim de declaraţiile oficialilor români, atunci acest model Dacia SUV ar urma să apară la noi pe la mijlocul lui 2009, deci peste aproximativ un an. Până atunci, nu putem decât să facem estimări, raportat, bineînţeles, la concurenţă.

VW CrossPolo - crossover citadinCare concurenţă este formată din modele de oraş, de aceeaşi categorie cu Dacia Sandero, dar dotate cu un kit exterior în stil SUV, care să dea impresia de capacităţi în teren accidentat. O idee bună de marketing, dar cu un succes modest în România, precum şi în Europa. Principalele modele concurente ar fi VW CrossPolo şi Citroen C3 XTR, ba, într-un fel, chiar şi Skoda Roomster Scout.

În horă ar mai putea intra fraţii Fiat Sedici şi Suzuki SX4, Nissan Qashqai şi cuplul Hyundai Tucson şi KIA Sportage - aceste modele au şi versiuni cu tracţiune integrală, în timp ce VW, Citroen şi Skoda oferă modelele lor doar cu tracţiune faţă. Deocamdată, nu avem motive să credem că Dacia Sandero SUV va beneficia de tracţiune integrală, cel puţin la lansare - cu toate că Renault testează intensiv o astfel de soluţie tehnică, după cum ne arată pozele spion cu "Logan 4x4".

 

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.