Legile lui Mitică

După o iarnă grea în Bucureşti ne-am amintit ce înseamnă să fii şofer şi pe zăpadă, nu doar asfalt. Ne-am dat seama că iarna nu-i ca vara şi că şofatul ca şi mâncatul de altfel, nu-i pentru oricine. Din păcate aceste leme se aplică doar în teorie. În realitate şofatul de iarnă scoate ce e mai rău din şoferi. Răbdarea moare sufocată la semafor, iar bunul simţ e tocat mărunt de claxon.

Legile lui Mitică Legile lui Mitică

www.buhnici.ro - informaţie gratis despre lucrurile care contează

Am încropit aşadar o listă de legi nescrise ale traficului din oraşul lui Mitică:

 1. Deszăpezirea locului de parcare este o muncă patriotică rezervată naivilor. Fă-o numai cu sufletul împăcat că ai ajutat un leneş să parcheze rapid după ce ai plecat tu la muncă.

 2. Ajutorul lopătarilor de ocazie se recompensează de obicei cu de patru ori costul taxiului până la serviciu.

 3. Uită scurtăturile. Străduţele secundare sunt capcane în care vei rămâne cu orele.

 4. La serviciu o să cauţi o oră loc de parcare. Apoi o să opreşti aiurea la sute de metri distanţă şi o să te stresezi toată ziua.

 5. Parchează pe traseul maşinii de gunoi doar dacă ai un casco bun. O să te alegi cu oglinzi rupte, faruri sparte, tablă îndoită şi nici un vinovat.

 6. Ia taxiul numai dacă ai bani mărunţi. Nu se dă rest. Comandă taxi dacă poţi online, pe fix nu răspunde nimeni.

 7. Nu comenta în taxi la fumat, căldură sau muzică. Bunul simţ se suspendă cât merge "strada".

 8. Balta ascunde o groapă. Nămetele un stâlp sau o altă maşină.

 9. Dacă maşina din faţa ta merge cu 15 kmh nu înseamnă neapărat că în faţa ei este o coloană ci că la volan e un mameluc.

 10. Săculeţul de nisip, lopata si lanţurile nu mai sunt opţionale.

 11. Dacă eşti pieton, lasă-te de mersul pe trotuar. Acesta o să reapară la primăvară.

Fiţi liberi să le adăugaţi şi pe ale voastre

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.