Audi R8 pregătit pentru anduranţă la Nurburgring

Autor: Cosmin Iordache 19 mai 2008 Alte sporturi

Audi R8 pregătit pentru anduranţă la NurburgringAudi R8 va participa în cursa de 24h de ore de la Nurburgring, încercând să îşi demonstreze statutul de supercar, acolo unde contează cel mai mult, adică pe circuit. Modelul, proiectat de Michale Duchting, Bilstein şi Sport Auto, se va alinia la sfârşitul acestei luni, la startul replicii germane a celebrei curse de 24h de la Le Mans la grupa SP7.

Pregătirea pentru circuit a constat în modificări importante atât la trenul de rulare cât şi la propulsor. Sub capotă, capacitatea motorului a scăzut de la 4,2 litri la 4.0 litri, dar puterea a crescut substanţial până la 530 CP. Pentru a facilita aerisirea propulsorului, în a capota a fost decupată o priză generoasă, pe lângă cele existente din fabrica. Evacuarea, axa cu came şi pistoanele au fost de asemenea modificate.

Exteriorul vine echipat special pentru circuit, cu un kit aerodinamic şi un eleron de mari dimensiuni pentru a facilita apăsarea aerodinamică. Interiorul este debarast de elementele "civile", reducându-se astfel masa cu 210 kg, până la 1250 kg. Audi R8 va avea de înfruntat adversari ca Aston Martin DBRS9, Porsche 997 GT3-RSR sau BMW Z4 M-Coupe.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide