A unsprezecea victorie pentru Audi la Le Mans şi prima pentru un model hibrid

Finalul cursei de 24 de ore de la Le Mans a însemnat şi startul petrecerii pentru Audi. Constructorul din Ingolstadt a ocupat la finalul celor 24 de ore locurile unu, doi, trei şi cinci.

A unsprezecea victorie pentru Audi la Le Mans şi prima pentru un model hibrid A unsprezecea victorie pentru Audi la Le Mans şi prima pentru un model hibrid

A 80-a ediţie a cursei de 24 de ore de la Le Mans a însemnat a 11-a victorie pentru Audi în celebra competiţie şi prima pentru un model hibrid. La finalul celor 24 de ore, modelul Audi R18 e-tron quattro cu numărul 1 trecea linia de finish urmat de încă un model hibrid al constructorului german la numai un tur în spate. Ultimul loc pe podium a fost ocupat tot de un model Audi R18 ultra, pilotat de Olivier Jarvis, Marco Bonanomi şi Mike Rockenfeller.

Pe locul patru s-a clasat prototipul Lola B12/60 la 11 tururi în spatele câştigătorului. Ultimul model Audi R18 ultra, pilotat de Marc Gene, Romain Dumas şi Loic Duval a încheiat cursa pe locul cinci, completând un rezultat fantastic pentru producătorul german.

Câştigătorul la clasa LMP2 a fost prototipul HPD ARX-03b, clasându-se pe locul şapte la general. Podiumul la această clasă a fost completat de prototipurile Oreca 03 cu numerele 46 şi 49, la numai unul, respectiv două tururi în spatele liderului.

Modelul Ferrari 458 GTC al echipei AF Corse a terminat Cursa de 24 de ore de la Le Mans pe locul întâi la clasa LMGTE Pro şi pe 17 la general. Italienii au meritat pe deplin victoria. După ce pilotul Giancarlo Fisichella a avariat serios modelul italian în teste, mecanicii au avut la dispoziţie doar o zi pentru reconstrucţie. La clasa LMGTE Am, modelul Chevrolet Corvette C6-R cu numărul 50 a terminat pe prima poziţie, urmat de Porsche 997 GT3-RSR (#67) şi Ferrari 458 GTC (#57).

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.