A unsprezecea victorie pentru Audi la Le Mans şi prima pentru un model hibrid

Autor: Laurenţiu Florescu 18 iun. 2012 Alte sporturi

A 80-a ediţie a cursei de 24 de ore de la Le Mans a însemnat a 11-a victorie pentru Audi în celebra competiţie şi prima pentru un model hibrid. La finalul celor 24 de ore, modelul Audi R18 e-tron quattro cu numărul 1 trecea linia de finish urmat de încă un model hibrid al constructorului german la numai un tur în spate. Ultimul loc pe podium a fost ocupat tot de un model Audi R18 ultra, pilotat de Olivier Jarvis, Marco Bonanomi şi Mike Rockenfeller.

Pe locul patru s-a clasat prototipul Lola B12/60 la 11 tururi în spatele câştigătorului. Ultimul model Audi R18 ultra, pilotat de Marc Gene, Romain Dumas şi Loic Duval a încheiat cursa pe locul cinci, completând un rezultat fantastic pentru producătorul german.

Câştigătorul la clasa LMP2 a fost prototipul HPD ARX-03b, clasându-se pe locul şapte la general. Podiumul la această clasă a fost completat de prototipurile Oreca 03 cu numerele 46 şi 49, la numai unul, respectiv două tururi în spatele liderului.

Audi R18 ultra

Modelul Ferrari 458 GTC al echipei AF Corse a terminat Cursa de 24 de ore de la Le Mans pe locul întâi la clasa LMGTE Pro şi pe 17 la general. Italienii au meritat pe deplin victoria. După ce pilotul Giancarlo Fisichella a avariat serios modelul italian în teste, mecanicii au avut la dispoziţie doar o zi pentru reconstrucţie. La clasa LMGTE Am, modelul Chevrolet Corvette C6-R cu numărul 50 a terminat pe prima poziţie, urmat de Porsche 997 GT3-RSR (#67) şi Ferrari 458 GTC (#57).

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide