Alessandro Zanardi este noul ambasador al mărcii BMW

Alessandro Zanardi este Campion Paralimpic şi eroul uneia dintre cele mai spectaculoase reveniri din istoria motorsportului, iar de acum încolo va reprezenta marca BMW la evenimente de pretutindeni.

Alessandro Zanardi este noul ambasador al mărcii BMW Alessandro Zanardi este noul ambasador al mărcii BMW

În calitate de proaspăt ambasador BMW, pilotul Alessandro Zanardi va reprezenta brandul bavarez pe circuit - în competiţii precum Blancpain Sprint Series - dar şi în afara cadrului competiţional.

De mai mulţi ani, Alessandro Zanardi face parte din familia BMW şi datorită istoriei sale personale, italianul de 47 de ani este perceput ca un remarcabil model de urmat în viaţă. În 2001, dublul campion din ChampCar şi fost pilot în Formula 1 şi-a pierdut ambele picioare într-un accident teribil suferit într-o cursă.  Însă această dramă personală nu l-a împiedicat pe Alessandro să îţi reinventeze cariera.

După numai doi ani de la accident, Zanardi a revenit în motorsport, concurând în modele de curse BMW special modificate pentru nevoile sale. În FIA World Touring Car Championship, Zanardi a bifat patru victorii alături de ROAL Motorsport. A participat la peste 100 de curse în această competiţie între 2005 şi 2009.

Zanardi şi-a început a doua carieră pe finalul ultimului sezon din WTCC, în paraciclism, iar marele său vis a devenit realitate: a participat la Jocurile Paralimpice de la Londra, în 2012, de unde a plecat cu două medalii de aur şi una de argint.

"Suntem încântaţi să-l primim pe Alessandro ca ambasador în familia BMW", a comentat Ian Robertson, membru al Consiliului Director şi responsabil pentru vânzări şi marketing BMW.

"Sunt foarte mândru să devin ambasador al mărcii BMW", a adăugat Zanardi. "BMW este precum a doua familie pentru mine şi, de-a lungul ultimilor ani, nu numai că am avut parte de momente fericite împreună pe circuit, ci am devenit şi prieteni buni. Anul acesta, deja a fost un moment fericit că am revenit în curse ca pilot oficial BMW - iar faptul că acum voi reprezenta acest brand legendar ca ambasador este fantastic", a completat pilotul din Bologna.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.