Audi R15 TDI+ câştigă cursa de debut

Noul model de curse Audi a câştigat prima cursă de anduranţă în care a concurat. Etapa LMS de deschidere s-a disputat pe circuitul de la Le Castelet pe durata a 8 ore.

Audi R15 TDI+ câştigă cursa de debut Audi R15 TDI+ câştigă cursa de debut

Weekendul care a trecut a marcat debutul campionatului de anduranţă european Le Mans series. Prima etapă s-a disputat pe circuitul francez de la Le Castelet. Etapa de 8 ore a fost câştigată de un echipaj al echipei Audi Sport Joest cu noul model R15 plus. Echipajul format din Allan McNish şi Dindo Capello au reuşit să depăşească Peugeot-ul pilotat de Stephane Sarrazin chiar în primul tur şi nu au mai cedat apoi prima poziţie. Practic, noul model Audi a câştigat la cursa de debut.

După 266 de tururi şi 8 ore de competiţie, Audi-ul învingător a fost însoţit pe podium de echipajul Primat/ Mucke/ Fernandez (Lola-Aston Martin) şi Belicchi/ Bouillon/ Smith (Lola-Rebellion).

Pentru Audi, etape de la Le Castelet a fost prima repetiţie pentru cursa de 24 de ore de la Le Mans. Urmează un test şi mai greu: cursa de 1000 km de la Spa-Francorchamps ce se va disputa pe 9 mai unde Audi va înscrie trei echipaje ce vor concura pe noul model R15 TDI.

Clasament:
1 Capello/McNish (Audi R15 TDI) 266 tururi în 8h 00m 36.415s
2 Primat/Mücke/Fernandez (Lola-Aston Martin) - 5 tururi
3 Belicchi/Boullion/Smith (Lola-Rebellion) - 5 tururi
4 Panis/Lapierre/Sarrazin (Peugeot) - 8 tururi
5 Ayari/Andre/Duval (Oreca-AIM) - 8 tururi
6 Ragues/Mailleux/Ickx (Lola-Aston Martin) - 10 tururi
7 Leventis/Watts/Kane (Acura/Honda) - 16 tururi
8 Moreau/Gulliaume/Hein (Pescarolo-Judd) - 16 tururi
9 Erdos/Newton/Wallace (Lola-Honda) - 17 tururi
10 Lahaye/Nicolet (Pescarolo-Judd) - 17 tururi

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.