Audi rămâne implicat în motorsport

Audi a prezentat publicului cea mai nouă maşină de curse: R18. Noul bolid va participa la cursele de anduranţă şi la celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans.

Audi rămâne implicat în motorsport Audi rămâne implicat în motorsport

Audi a decis să rămână implicat la cel mai înalt nivel dinmotorsport. Marca cu patru cercuri are o lungă tradiţie încursele de anduranţă unde a debutat în 1999 şi unde a câştigat denouă ori cursa de 24 de ore de la Le Mans cu modelele R8, R10 TDIşi R15 TDI. Noul Audi R18 prezentat de curând este arma cu caremarca din Ingolstadt vrea să obţină victoria cu numărul 10 la LeMans.

Pentru prima dată după 1999, Audi va concura cu un coupe închis.Audi prefera ca prototipurile pentru Le Mans să fie cu cockpitdeschis, dar noul regulament al curselor de anduranţă nu maipermite aşa ceva. De asemenea, noul regulament impune motoare maimici decât cele folosit în prezent. Astfel, noul R18 va folosi unturbodiesel V6 de 3,7 litri.

Audi revine la caroseria monococă din fibră decarbon. Această soluţie permite o mai mare rigiditate întimp ce greutatea totală a maşinii este redusă. O noutate absolutăa noului model sunt blocurile optice cu LED-uri. Noile faruri suntdezvoltate de Audi Sport şi divizia Tehnical Development (TE) de laAudi AG.

Dezvoltarea modelului R18 a început în 2009, iar motorulV6 TDI este testat pe bancul de probe din vara lui 2010. Prima turăde circuit a fost făcută în luna noiembrie cu Allen McNish lavolan.

Debutul noului model de curse va avea loc la Spa-Francorchampspe 6 mai. Înainte de acest eveniment, R18 va face primele ture pecircuitul de la Le Mans în cadrul testelor oficiale din 24aprilie.

În paralel, Audi îşi continuă implicarea şi înDTM.