Audi rămâne implicat în motorsport

Audi a prezentat publicului cea mai nouă maşină de curse: R18. Noul bolid va participa la cursele de anduranţă şi la celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans.

Audi rămâne implicat în motorsport Audi rămâne implicat în motorsport

Audi a decis să rămână implicat la cel mai înalt nivel din motorsport. Marca cu patru cercuri are o lungă tradiţie în cursele de anduranţă unde a debutat în 1999 şi unde a câştigat de nouă ori cursa de 24 de ore de la Le Mans cu modelele R8, R10 TDI şi R15 TDI. Noul Audi R18 prezentat de curând este arma cu care marca din Ingolstadt vrea să obţină victoria cu numărul 10 la Le Mans.

Pentru prima dată după 1999, Audi va concura cu un coupe închis. Audi prefera ca prototipurile pentru Le Mans să fie cu cockpit deschis, dar noul regulament al curselor de anduranţă nu mai permite aşa ceva. De asemenea, noul regulament impune motoare mai mici decât cele folosit în prezent. Astfel, noul R18 va folosi un turbodiesel V6 de 3,7 litri.

Audi revine la caroseria monococă din fibră de carbon. Această soluţie permite o mai mare rigiditate în timp ce greutatea totală a maşinii este redusă. O noutate absolută a noului model sunt blocurile optice cu LED-uri. Noile faruri sunt dezvoltate de Audi Sport şi divizia Tehnical Development (TE) de la Audi AG.

Dezvoltarea modelului R18 a început în 2009, iar motorul V6 TDI este testat pe bancul de probe din vara lui 2010. Prima tură de circuit a fost făcută în luna noiembrie cu Allen McNish la volan.

Debutul noului model de curse va avea loc la Spa-Francorchamps pe 6 mai. Înainte de acest eveniment, R18 va face primele ture pe circuitul de la Le Mans în cadrul testelor oficiale din 24 aprilie.

În paralel, Audi îşi continuă implicarea şi în DTM.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.