Bucharest City Challenge 2008 – 23 aug. Formula 3

Autor: Cosmin Iordache 23 aug. 2008 Alte sporturi

Prima cursă de Formula 3 a început fulminant cu un start lansat şi piloţi dornici de a prinde o poziţie cât mai în faţă. Ardoarea competitorilor a dus însă la primele incidente, în acelaşi viraj patru monoposturi suferind daune. Cei mai ghinionişti au fost Philip Major şi Kristijan Einar, tamponaţi din spate în mod involuntar, eveniment ce a dus la o întrerupere îndelungată.

La scurt timp de la reluare monpostul lui Sergio Perez a început să piardă ulei, împroşcând serios anumite porţiuni de pistă, iar în final acesta a trebuit să se retragă la boxe. Urmele de lubrifiant au fost cauza tete-a-queue-ului spectaculos reuşit de Ricardo Teixeira.

Oficialii au fluturat astfel steagul roşu, ceea ce a condus la suspendarea definitivă a cursei. În acel moment, ca de altfel de la începutul cursei, la conducere se afla speranţa neozeelandeză, Brendon Hartley, el fiind cel căruia şi-a adjudecat laurii. Timpul său a fost 23:50. Podiumul a fost completat de Oliver Turvey şi Jaime Alguersuari.  Cel mai rapid tur de pista îi aparţine lui Marcus Ericsson, pilot cronometrat cu 1 minut şi 14 secunde.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide