Campionatul Naţional de Karting al României promite curse-spectacol! Programul etapelor

În weekendul 16-17 mai începe o nouă ediţie a Campionatului Naţional de Karting al României, organizat de Federaţia Română de Karting. În 2015 vor fi 6 etape pe cele mai spectaculoase circuite de karting din România, iar lupta pentru titlurile naţionale începe pe circuitul AMCKart din Bucureşti.

Campionatul Naţional de Karting al României promite curse-spectacol! Programul etapelor Campionatul Naţional de Karting al României promite curse-spectacol! Programul etapelor

După Cupa FRK, o competiţie test pentru piloţii şi echipele implicate în Campionatul Naţional de Karting al României, în acest weekend se dă startul într-un nou sezon competiţional organizat de Federaţia Română de Karting.

6 etape pe cele mai spectaculoase circuite de karting din România, 5 clase distincte, piloţi de top şi spectacol total într-un sport pe care l-au practicat si cei mai mari campioni din Formula 1. “Debutul unui sezon este cel mai frumos moment dintr-un campionat. Totul porneşte de la zero. Este nerăbdarea tipică înaintea unui nou început. Se anunţă o luptă interesantă la toate clasele pentru că avem piloţi foarte talentaţi, susţinuţi de cluburi puternice şi asta va duce la un spectacol total pe pistă şi asta este până la urmă cel mai important”, a spus Lucian Ştefan, preşedintele Federaţiei Române de Karting.   

Cursele sunt spectaculoase, cu multe depăşiri. De aici se aleg viitorii campioni ai României

Cele 6 etape din calendarul naţional sunt programate pe circuitele din Bucureşti, Bacău şi Târgu Secuiesc, câte două etape pe fiecare circuit, începând din mai şi pânâ în luna octombrie 2015. Pe circuitul AMCKart din Bucureşti se va desfăşura în weekendul 16 – 17 mai prima etapă a sezonului din Campionatul Naţional de Karting al României. Cu o lungime de 1240 metri, circuitul AMCKart este unul tehnic, foarte virajat, care solicită la maximum piloţii. “Am ales cele mai spectaculoase circuite din România şi pentru ediţia din acest an a Campionatului Naţional. Obiectivul nostru este să avem curse spectaculoase, să atragem cât mai mulţi sportivi noi şi să creştem interesul pentru karting în România”, a continuat Lucian Ştefan.

Vrei ca puştiul tău să iubească motorsportul? Dă-l la karting!

Lupta pentru titlurile naţionale se va da la 5 clase (în funcţie de vârstă): Promo BB (5 – 7 ani), Pufo (6 – 8 ani), Mini (9 – 12 ani), KFJuniori (12 – 14 ani) şi KZ2 seniori (peste 15 ani). “La fel ca şi până acum, FRK va susţine clasa Promo BB punând la dispoziţia micilor piloţi motoarele şi pneurile pentru competiţie. Această clasă reprezintă viitorul acestui sport şi suntem mândri că putem să le oferim această susţinere”, a mai adăugat preşedintele Federaţiei Române de Karting.

Ziua de vineri, 15 mai, este dedicată exclusiv testelor pentru piloţii de la toate cele cinci clase. Sâmbătă, 16 mai, începând cu ora 09:00 sunt programate antrenamentele şi manşele de calificare, iar duminică, 17 mai, manşele de concurs încep de la ora 11:00. Festivitatea de premiere este programată la ora 15:30, iar intrarea publicului este liberă.

Programul şi toate documentele oficiale ale primei etape pot fi descărcate de aici: KartingRomania

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.