Campionatul Naţional de Karting Viteză pe Circuit ajunge la Bucureşti în 2014

Autor: Iulian Dnistran 18 iul. 2014 Alte sporturi

A treia etapă a Campionatului Naţional de Karting Viteză pe Circuit, organizată de Federaţia Română de Karting (FRK), se va desfăşura pe circuitul AMCKART din Bucureşti în perioada 19-20 iulie 2014.

După primele două etape ale sezonului 2014, Rareş Vlădăreanu, la clasa Promo BB, Alex Iancu, la clasa Pufo, Kristopher Schlett, la clasa Mini, Daniel Vasile, la clasa KFJ, şi Mihnea Ştefan, la clasa KZ2, sunt lideri în clasamentul general, iar la echipe pe primul loc se află Real Racing, urmată de JMS Performance şi Skat Kart.

Circuitul AMCKART, cu o lungime de 1.240 metri, este locul perfect pentru a treia etapă din Campionatul Naţional de Karting Viteză pe Circuit, etapă programată sâmbătă şi dumincă (19 – 20 iulie). „Sezonul 2014 a ajuns la jumătate şi luptele pentru titlurile naţionale la cele cinci clase sunt din ce în ce mai disputate”, a spus Lucian Stefan, preşedintele Federaţiei Române de Karting. „Etapa de la Bucureşti este încă un prilej pentru piloţii din Campionatul Naţional de Karting Viteză pe Circuit să facă spectacol şi sunt sigur că vom vedea dueluri foarte strânse la fiecare clasă”, a continuat el.

La clasa Promo BB, dedicată copiilor cu vârste între 5 şi 7 ani, se anunţă o luptă interesantă între Rareş Vlădăreanu, lider cu un total de 35 de puncte, şi Eric Enache, câştigătorul etapei anterioare, care are 31 de puncte. În plus, la această clasă vor debuta în acest weekend Tudor Drăgan, Radu Pătrăşcanu, Octavian Costache, Rareş Stanciu şi Vichea Nemeş, iar Denisa Andreea Mureşan va încerca să obţină primele puncte după debutul din etapa anterioară.

La clasa Pufo, principalii favoriţi în lupta pentru titlu sunt Alex Iancu (Real Racing) şi Matia Curuia (JMS Performance), diferenţa în clasament fiind de 15 puncte. Alex Iancu a câştigat primele două etape, dar pilotul JMS Performance a fost un adversar redutabil la Târgu Secuiesc şi Bacău.

La clasa Mini sunt patru piloţi care se luptă pentru primele trei locuri: Kristopfer Schlett, lider la general cu două victorii de etapă în acest sezon, Andrei Ponta, Andrei Carcea şi Andrei Mărgărit, campionul de anul trecut de la clasa Pufo.

La clasa KFJ, Daniel Vasile este lider cu 59 de puncte, după primele două etape, dar Andrei Vajda se află la doar două puncte în spate. Alexandru Dina, câştigătorul etapei de la Târgu Secuiesc, se află pe poziţia a treia cu 41 de puncte.

Şi la clasa KZ2 lupta este una complet deschisă. Mihnea Ştefan (JMS Performance) a câştigat primele două etape şi are 43 de puncte, dar Aldrin Opran (39 puncte) şi Viktor Ştefan (37 puncte), campionul de anul trecut, nu au renunţat încă la luptă.

Sâmbătă, 19 iulie, în prima zi de cursă, programul începe la ora 08:00 cu sesiunea de încălzire, după care urmează antrenamentele şi manşele de calificare. Duminică, 20 iulie, acţiunea începe la ora 08:30 cu sesiunea de încălzire, urmată la ora 10:00 de prezentarea oficială a piloţilor. Startul în prima manşă de concurs este programat la ora 10:45, iar în manşa a doua la ora 12:45, pentru cursele de la clasele Promo BB, Pufo, Mini, KFJ şi KZ2. Festivitatea de premiere la cele 5 clase va începe la ora 15:30, iar intrarea spectatorilor la eveniment este liberă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide