Circuit omologat FIA la Braşov

La Târlungeni, lângă Braşov, va fi construit un circuit omolgat FIA în cadrul Centrului de Cercetare şi Dezvoltare Aplicată „Transilvania Motorland”.

Circuit omologat FIA la Braşov Circuit omologat FIA la Braşov

A fost demarat proiectul de realizare a Centrului de Cercetare şi Dezvoltare Aplicată "Transilvania Motorland" ce va fi localizat în Târlungeni jud. Braşov. Acest centru va include şi un circuit de testare care va fi desenat pentru a îndeplini atât cerinţele pentru omologarea FIA (Federaţia Internaţională de Automobilism) cât şi FIM (Federaţia Internaţională de Motociclism). Astfel, la 6 km de Braşov vom putea vedea în primă fază competiţii cum ar fi Formula 2 sau World Series By Renault.

Circuitul din cadrul Transilvania Motorland este creionat de Tilke Gmbh, compania lider mondial în ceea ce priveşte proiectarea de circuite pentru competiţii şi teste. Pentru acest proiect Primăria din Târlungeni a pus la dispoziţie o suprafaţă de 57 de hectare în zona aflată lângă târgul auto din localitate şi a intrat în parteneriat cu Primăria din Braşov. Eberhart Tilke a fost prezent azi la Braşov alături de autorităţile locale.

Eberhart Tilke de la Tilke gmbH

Se doreşte ca proiectul să fie finalizat în 2014, iar potrivit beneficiarilor acestui proiect (Primăria Braşov şi Primăria Târlungeni) este posibil să avem o competiţie din calendarul FIA pe circuitul din Transilvania Motorland chiar din primul an de existenţă al pistei.

Mihai Marinescu (locul 3 la general în Formula 2): "Motorsportul românesc avea nevoie de o pistă, un loc unde să ne putem antrena, care ne este la îndemână. O dată cu acest proiect sportul cu motor din România va căpăta o altă dimensiune. Mă bucur că în sfârşit mă voi putea antrena într-un loc foarte aproape de casă. Nu va mai fi nevoie să fac deplasări prin toată Europa pentru a ajunge la un circuit şi a mă antrena pentru o zi. Voi putea face acest lucru la Braşov. Nu numai eu ci şi toţi sportivii din România şi împrejurimi. Fanii motorsportului vor avea un loc în care vor putea să îşi vadă idolii în acţiune; am înţeles că se vor organiza competiţii importatnte pe aceast circuit. Dependenţii de adrenalină şi maşini puternice vor avea un loc în care vor putea să îşi încerce abilităţile în siguranţă maximă. Pe circuitul de la Transilvania Motorland se vor putea realiza şi şcoli de pilotaj şi cursuri de "safe driving"".

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.