Citroën C5 în Campionatul Suedez de Turisme

Autor: Andrei Nan 30 ian. 2012 Alte sporturi

Primele zvonuri referitoare la implicarea celor de la Citroën în cursele de turisme au apărut imediat după lansarea noului Citroën C5, în 2008. Atunci, Olivier Quesnel (director la Citroën Racing în acea perioadă) a fost la o cursă din DTM şi, cum era şi normal, au apărut speculaţiile. Din această idee nu s-a concretizat nimic, iar Citroën a continuat să câştige titluri în WRC.

În acest weekend însă, cu ocazia Rally Upsalla – prima etapă din Campionatul Suedez de Raliuri – cei de la TTA (Asociaţia echipelor de Turisme din Suedia) a prezentat un concept care va concura anul acesta în Campionatul Suedez de Turisme în culorile echipei Brovallen Design. Conform revistei Teknikens Värld, Brovallen Design, echipă care a mers cu modele SEAT León în Campionatul Scandinav de Turisme, va folosi maşin în acest sezon şi că există deja o înţelegere cu Citroën Suedia. Singurul pilot confirmat până acum este Stefan Söderberg, 27 de ani, care a mai pilotat pentru această echipă în Porsche Carrera Cup Scandinavia şi, în 2006, pentru IPS Racing in Campionatul Suedez de Turisme.

Aceasta nu ar fi însă prima apariţie a unui C5 pe circuit. În 2010, un C5, cu motor V6 care dezvolta peste 350 CP, a fost folosit în campionatul Top Race din Argentina. Piloţii au fost Emiliano Lopez şi Diego Aventi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide