Citroën C5 în Campionatul Suedez de Turisme

După succesele obţinute pe specialele din Campionatul Mondial de Raliuri, Citroën ajunge şi pe circuitele de curse.

Citroën C5 în Campionatul Suedez de Turisme Citroën C5 în Campionatul Suedez de Turisme

Primele zvonuri referitoare la implicarea celor de la Citroën în cursele de turisme au apărut imediat după lansarea noului Citroën C5, în 2008. Atunci, Olivier Quesnel (director la Citroën Racing în acea perioadă) a fost la o cursă din DTM şi, cum era şi normal, au apărut speculaţiile. Din această idee nu s-a concretizat nimic, iar Citroën a continuat să câştige titluri în WRC.


În acest weekend însă, cu ocazia Rally Upsalla - prima etapă din Campionatul Suedez de Raliuri - cei de la TTA (Asociaţia echipelor de Turisme din Suedia) a prezentat un concept care va concura anul acesta în Campionatul Suedez de Turisme în culorile echipei Brovallen Design. Conform revistei Teknikens Värld, Brovallen Design, echipă care a mers cu modele SEAT León în Campionatul Scandinav de Turisme, va folosi maşin în acest sezon şi că există deja o înţelegere cu Citroën Suedia. Singurul pilot confirmat până acum este Stefan Söderberg, 27 de ani, care a mai pilotat pentru această echipă în Porsche Carrera Cup Scandinavia şi, în 2006, pentru IPS Racing in Campionatul Suedez de Turisme.


Aceasta nu ar fi însă prima apariţie a unui C5 pe circuit. În 2010, un C5, cu motor V6 care dezvolta peste 350 CP, a fost folosit în campionatul Top Race din Argentina. Piloţii au fost Emiliano Lopez şi Diego Aventi.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.