Cum arată cursa record de la Isle of Man din interiorul maşinii Subaru WRX STI a lui Mark Higgins

Mark Higgins a reuşit să doboare recordul de tur de la Isle of Man, deţinut tot de el din 2011, la bordul unui Subaru WRX STI cu care a mers de-a dreptul nebuneşte. Sau, mai degrabă, după cum ne explică chiar el, de-a dreptul calculat... dar spectaculos!

Cum arată cursa record de la Isle of Man din interiorul maşinii Subaru WRX STI a lui Mark Higgins Cum arată cursa record de la Isle of Man din interiorul maşinii Subaru WRX STI a lui Mark Higgins

Spectacolul pe care îl vedem atunci când urmărim un raliu sau o cursă de viteză în coastă se desfăşoară cu totul altfel în interiorul maşinii de curse. Acolo unde noi vedem riscuri luate nebuneşte, stau de fapt calcule precise. Acolo unde noi vedem praful şi pietrele sărind în toate părţile, stă de fapt o luptă permanentă pentru a găsi cea mai bună aderenţă, cea mai bună trasă posibilă. În fine, acolo unde noi vedem apoi un om zâmbind după ce-şi dă jos casca de protecţie, stau ore şi ore de muncă pentru a fi mereu mai bun, fie şi cu o sutime de secundă.

Dar atunci când un pilot - Mark Higgins pe numele lui - reuşeşte să-şi spulbere propriul record din 2011 cu aproape 30 de secunde pe un circuit de 60.7 kilometri (şi unul foarte dificil, celebrul Isle of Man), avem de-a face şi cu o tuşă foarte groasă de geniu. Iar geniul se exprimă în clipul video de mai jos şi sub o altă formă, învăţându-ne pas cu pas cu privire la deciziile pe care le ia, cât se poate de conştient, un pilot în timp ce abordează spectaculos virajele sau liniile drepte.

Precedentul record al lui Higgins era de 19 minute şi 56.7 secunde, dar pilotul a reuşit acum să parcurgă circuitul în doar 19 minute şi 29 de secunde, cu o viteză medie de 187.3 km pe oră!

De privit şi ascultat!

Şi dacă vreţi să ştiţi absolut totul şi despre formidabilul Subaru WRX STI cu care a spart recordul...

Sursa: Autoblog.com

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.