Echipajul X Riders – podium în Hungarian Baja 2011

Autor: Constantin Ciobanu 30 aug. 2011 Alte sporturi

Costel Căşuneanu şi Maurilio Zani au luat startul în Hungarian Baja, etapă inclusă în premieră în calendarul Cupei Mondiale de Rally Raid, la volanul modelului Mitsubishi MPR 13. La startul competiţiei maghiare, desfăşurată pe specialele din jurul orasului Gyor, s-au aflat 27 echipaje la clasa auto şi 25 de echipaje la clasa moto/quad. Vineri, în prima zi a competiţiei, a fost programată super speciala, lungă de 5,5 kilometri, şi startul festiv în centrul orasului Gyor. „Prima zi a fost cea mai uşoară. Am început destul de bine, dar greul de abia acum urmeaza”, a spus Costel Căşuneanu, care a terminat prima zi pe locul 5.

Sâmbătă şi duminică, pe o caldură teribilă, s-au desfăşurat celelalte 6 probe speciale cu o lungime de peste 300 kilometri. „Concurenţa a fost una foarte puternică, iar probele extrem de dificile. Au fost multe săritori şi pasaje foarte înguste unde la cea mai mică greşeală se putea termina totul, însă am reuşit să ajungem fără probleme la sosire”, a spus Costel Căşuneanu, la finalul etapei maghiare. După o cursă extrem de dificilă şi o penalizare de 10 minute, Echipajul X Riders a terminat Hungarian Baja 2011 pe locul 3 la clasa T1.1, egalând astfel cea mai bună performanţă din acest sezon obţinută în Baja Spania, etapă inclusă şi ea în calendarul Cupei Mondiale. „Am greşit traseul şi am primit o penalizare de 10 minute. A fost greşeala mea şi mi-o asum. Din păcate această greşeala ne-a costat un loc în clasament”, a mai spus Costel Căşuneanu.

În clasamentul general, echipajul X Riders a terminat pe locul 6 dupa Leonid Novitskiy, Boris Gadasin, Miroslav Zapletal, Károly Fazekas, şi Zdenek Porizek. Următoarea provocare pentru Costel Căşuneanu şi Maurilio Zani este Raliul Faraonilor programat în perioada 1 – 9 octombrie 2011.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide