Ferrari 458 Challenge – special pentru circuit

Un nou set de poze a "scăpat" pe internet cu cel mai spectaculos model Ferrari. Ferrari 458 Italia se întoarce acolo unde a fost conceput, adică pe circuit, sub forma versiunii Ferrari 458 Challenge destinată doar piloţilor.

Ferrari 458 Italia calcăpe urmele lui Ferrari 430 şi va îşi va face debutul în competiţiaFerrari Challenge Trofeo, sub forma versiunii Ferrari 458Challenge. Astfel, acest supercar va fi al cincilea model folositde constructorul italian în competiţia sa monomarcă. Fiind ocompetiţie destinată piloţilor pasionaţi de Ferrari, dar care nu auatins consacrarea în motorsport, berlinetta de curse diferă deversiunea de stradă, dar nu în termeni de putere.

Astfel motorul V8 de 4.5litri dezvoltă 570 CP tot la 9.000 rpm, dar cutia cu dublu-ambreiajeste recalibrată uşor pentru a avea un răspuns mai prompt pecircuit. Ca noutate acest bolid vine cu diferenţialul electronic,E-Diff, o premieră pentru bolizi Ferrari de circuit. Tot lacapitolul prime dăţi, putem numi adoptarea sistemului de control al tracţiunii F1-Trac, cel maisofisticat folosit de Ferrari pe vreun model alsău.

Ferrari 458 Challenge

Suspensia este la feladaptată pentru circuit, având o setare mai fermă decât la maşinilede stradă. La comportamentul precis pe circuit contribuie şislick-urile Pirelli ce încalţă jante pe 19 cu prindere centrală. Înplus noile frâne Brembo CCM2, oferite prima dată peradicalul Ferrari 599 FXX, fac parte şi din echipamentul pentrucircuit al acestui bolid. Acestea lucrează însă cusistemul ABS, care poate fi configurat în două moduri, aderenţăscăzută sau performanţa maximă (pentru suprafeţeleuscate).

Pentru că va fi destinatdoar piloţilor, noul 458 Challenge a trecut printr-o cură deslăbită drastică. Astfel, fibra de carbon şi Lexan-ul suntfolosite din belşug la caroserie. Nu ştim încă preţul decatalog al acestui bolid, dar vorbim de un model "cu circuitînchis" la care doar cei foarte apropiaţi mărcii pot spera. Dinacest motiv 458 Challenge a fost prezentat la Adunarea Generală aDealerilor desfăşurată la Maranello.