Formula 2 Monza – Mihai Marinescu

Mihai Marinescu a avut un week-end presărat cu bune şi rele la Monza, românul reuşind timpi buni în calificări, cel mai rapid tur în cursa a doua, dar şi o clasare pe ultimul loc la două tururi de lider.

Formula 2 Monza – Mihai Marinescu Formula 2 Monza – Mihai Marinescu

Monzase anunţa o etapă promiţătoare pentru Mihai Marinescu, braşoveanulavând timpi foarte buni în antrenamente şi o clasare pe locul 3 încalificările primei curse. În cursa de sâmbătă Mihai nu a dezamăgitşi a ţinut aproape de plutonul fruntaşterminând în puncte, peonorabila poziţie 5. A doua sesiune de calificări a decurs la fel de bine pilotulcu numărul 9 plecând iarăşi din partea fruntaşă a plutonului, de pepoziţia a cincea.

Un incident încursă la plasat însă pe Marinescu la coada clasamentului, terminândîn urma celorlalţi cu două tururi. Având însă calea liberă,"Beu" a reuşit să tragă tare şi să stabileascăcel mai bun timp pe tur al cursei. După 3 etape scurse,pilotul român se află în clasamentul general pe poziţia a noua cu20 puncte.

Mareleevidenţiat al etapei de la Monza a fost Jolyon Palmer, pilotulbritanic reuşind să câştige ambele curse detaşat. Palmer se anunţăastfel un candidat serios pentru prima treaptă a podiumului lafinal de sezon, distanţându-se în faţa compatriotului său DeanStoneman la 12 puncte. Următoarea etapă se va desfăşura în Belgiala Zolder în week-endul 18/19/20 Iulie.