Formula 2 Silverstone - Mihai Marinescu

Mihai Marinescu, speranţa pilotajului românesc, a reuşit ca la cursa de debut în Formula 2 de la Silverstone să ia 10 puncte.

Formula 2  Silverstone - Mihai Marinescu Formula 2 Silverstone - Mihai Marinescu

Mihai Marinescu îşi trăieşte visul de a pilota monoposturi şi de a păstra vie speranţa pentru o posibilă participare în Formula 1, aliniindu-se la prima sa cursă în Formula 2. Deşi a aflat în ultimul moment că va lua startul în această competiţie şi nu a avut parte de pregătirea riguroasă a competitorilor săi, Mihai a dovedit că are talent şi determinare şi a terminat primele sale curse în jumătatea superioară a clasamentului.

Scenariile au fost aproximativ similare în ambele curse. În prima rundă a plecat de pe poziţia a noua a grilei şi, profitând de două abandonuri, a t pe poziţia a şaptea a cursei, al 23 de secunde de leader. Cursa a fost câştigată de Jolyon Palmer, fiul chiar celui care a proiectat şasiul monoposturilor F2, fostul pilot de Formula 1 Jonathan Palmer.

În cea de-a doua cursă, Marinescu a plecat de pe poziţia a 10-a şi iarăşi a speculat două abandonuri, terminând pe opt. De această dată Mihai a ţinut mai aproape de pilotul din faţa sa, dar a terminat la 35 de secunde de leader. Aceste două rezultate i-au adus 10 puncte - 6 pentru locul 7 şi 4 pentru locul 8. În Formula 2 se practică în acest an acelaşi sistem de punctaj ca în Formula 1.

Formula 2 poate fi numită o anticameră a Formulei 1 monoposturile folosite plasându-se, ca specificaţii, între bolizii F1 şi cei din Formula 3.5 Renault. Motoarele folosite sunt de provenienţă Audi , 1.8 20V Turbo, compresorul fiind un Garett GT35, şi dezvoltă în mod normal 425 CP, dar pentru a mări spectacolul, beneficiază şi de o funcţie overboost care oferă pentru scurt timp 480 CP.

Următoarea cursă de Formula 2 se desfăşoară în weekendul 30 Aprilie - 2 Mai, iar pentru cei interesanţi să vadă evoluţia lui Mihai Marinescu, cursele sunt transmise în direct de Eurosport.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.