Lecţie de drift, văzută din interiorul maşinii. VIDEO

OK, japonezul din clipul video de mai jos nu este vreun Ken Block, ci doar un simplu amator de rând, care se bucură de o zi pe circuit. Urmărind ce face bine şi ce face greşit, puteţi lua prima lecţie de derapaj controlat.

Lecţie de drift, văzută din interiorul maşinii. VIDEO Lecţie de drift, văzută din interiorul maşinii. VIDEO

Nu o să vă predăm vreo lecţie avansată de drift aici, unii dintre voi ştiu foarte bine cum s-o facă, dar ne adresăm celor care se întreabă cum anume trebuie să te joci cu volanul atunci când vrei să derapezi controlat cu maşina. Iată că ne arată un japonez, amator şi el - puteţi învăţa atât din ceea ce face bine (şi se vede imediat pe cameră, că maşina o ia de-a latul), cât şi din ce greşeşte.

Evident, ceea ce nu se vede este la fel de important: acceleraţia călcată constant atunci când fundul maşinii este înscris deja pe traiectoria dorită, iar roţile sunt virate cât trebuie, şi lăsată mai moale atunci când şoferul doreşte să se apropie de centrul virajului. Frâna nu este folosită, nu are rost. Priviţi şi învăţaţi, chiar dacă e doar litera A din alfabet. Şi nu încercaţi asta pe drumurile publice, OK? :)

☆Kazuki - Raw Footage☆ from Constant Fun on Vimeo.