Mazda a creat o versiune de curse pentru noul MX-5

A patra generaţie a decapotabilei legendare Mazda MX-5 a primit o versiune de curse oficială, care va concura într-un nou campionat monomarcă. Partea bună e că oricine va putea să-şi cumpere un MX-5 de curse. Partea proastă e că s-ar putea să coste o mică avere.

Mazda a creat o versiune de curse pentru noul MX-5 Mazda a creat o versiune de curse pentru noul MX-5

Cea mai nouă generaţie a celei mai vândute decapotabile din istorie – Mazda MX-5 – tocmai a fost transformată într-o maşinuţă de curse. Şi arată bine de tot.

Noul MX-5 va participa într-un nou campionat mondial monomarcă ce urmează să se desfăşoare în 2016 în America de Nord, Europa şi Asia. Până atunci, cea de-a treia generaţie MX-5 va trebui să rămână pe metereze şi să continue să aducă bucurie în inimile a sute de pasionaţi de curse din lumea întreagă.

A MEA!

Deocamdată, Mazda a dezvăluit doar că noul MX-5 de circuit va fi pus în mişcare de un propulsor pe benzină de 2,0 litri SKYACTIV-G şi că finalul sezonului din 2016 se va desfăşura pe circuitul Laguna Seca din Statele Unite.

Până la lansare, niponii vor lucra la găsirea celui mai bun echilibru în setări – de la suspensie şi până la anvelope, dar un lucru e sigur: noua Mazda MX-5 de curse va fi vândută gata asamblată şi va putea fi cumpărată de la un singur furnizor.

Trecutul şi viitorul, în acelaşi cadru

Tu ce zici: ar avea succes o etapă de circuit cu Mazda MX-5 în România?