Mazda a creat o versiune de curse pentru noul MX-5

A patra generaţie a decapotabilei legendare Mazda MX-5 a primit o versiune de curse oficială, care va concura într-un nou campionat monomarcă. Partea bună e că oricine va putea să-şi cumpere un MX-5 de curse. Partea proastă e că s-ar putea să coste o mică avere.

Mazda a creat o versiune de curse pentru noul MX-5 Mazda a creat o versiune de curse pentru noul MX-5

Cea mai nouă generaţie a celei mai vândute decapotabile din istorie – Mazda MX-5 – tocmai a fost transformată într-o maşinuţă de curse. Şi arată bine de tot.

Noul MX-5 va participa într-un nou campionat mondial monomarcă ce urmează să se desfăşoare în 2016 în America de Nord, Europa şi Asia. Până atunci, cea de-a treia generaţie MX-5 va trebui să rămână pe metereze şi să continue să aducă bucurie în inimile a sute de pasionaţi de curse din lumea întreagă.

A MEA!

Deocamdată, Mazda a dezvăluit doar că noul MX-5 de circuit va fi pus în mişcare de un propulsor pe benzină de 2,0 litri SKYACTIV-G şi că finalul sezonului din 2016 se va desfăşura pe circuitul Laguna Seca din Statele Unite.

Până la lansare, niponii vor lucra la găsirea celui mai bun echilibru în setări – de la suspensie şi până la anvelope, dar un lucru e sigur: noua Mazda MX-5 de curse va fi vândută gata asamblată şi va putea fi cumpărată de la un singur furnizor.

Trecutul şi viitorul, în acelaşi cadru

Tu ce zici: ar avea succes o etapă de circuit cu Mazda MX-5 în România?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.