Mihai Marinescu este pe locul trei în Formula 2

Pilotul braşovean a concurat în acest weekend la Silverstone, în primul eveniment din sezonul 2011 al Formulei 2 şi în urma evoluţiei din cele două curse ocupă locul trei in clasamentul general.

Mihai Marinescu este pe locul trei în Formula 2 Mihai Marinescu este pe locul trei în Formula 2

Sezonul 2011 al FIA Formula 2 a debutat vineri cu antrenamentele libere, în care Mihai a excelat, clasându-se pe locul patru în prima sesiune şi primul în cea de a doua. Sâmbătă dimineaţă, în calificările pentru prima cursă, braşoveanul a obţinut al 5-lea timp, iar în cursă a trecut linia de sosire pe locul patru.

Calificarile pentru cea de a doua cursă, programată duminică, nu au decurs la fel de bine şi în final a trebuit să se mulţumească cu locul nouă pe grila de start. După o cursă bună la final s-a clasat pe locul cinci reuşind ca în clasamentul general sa ocupe locul trei. Datorită locului 4 din prima cursa şi locului 5 din a doua, Mihai Marinescu a plecat de la Silverstone cu 22 de puncte, performanţă care îi dă încredere că dacă va reuşi să strângă bugetul pentru a face un sezon complet va primi licenţa pentru Formula 1. La finalul sezonului, primii trei piloţi clasaţi în Formula 2 primesc automat licenţa pentru Formula 1 şi testează monoposturile F1 ale echipei Williams, cea care a şi proiectat de altfel monoposturile utilizate în F2.

Mihai Marinescu la Silverstone

Mihai Marinescu: "Weekendul a decurs bine, am reuşit să am un ritm constant de-a lungul celor trei zile. Sâmbată, în calificări, am reuşit al 5-lea timp, rezultat mulţumitor pentru mine. Prima cursă, tot sâmbătă, a fost bună, n-am avut un start perfect, dar am reuşit să-l depăşesc pe Brundle în primul tur şi să scap de Pineiro în turul doi. Ritmul celor din faţa mea a fost foarte rapid, am realizat că, forţând, câştig maxim 3 zecimi pe tur faţă de Monras. Era foarte puţin probabil să-l pot prinde şi depaşi fără să-mi asum riscuri mari şi am preferat să securizez poziţia a 4-a. Duminică dimineaţă, în calificările pentru cursa a 2-a, am avut o problemă în turul rapid, am prins un pilot lent care m-a blocat şi mi-a anulat "boost"-urile, practic am obţinut timpul fără a utiliza cei 500 CP ai motorului. În cursa de duminică am avut emoţii. La start, am plecat impecabil, dar nu l-am văzut pe Brundle oprit decât în ultima fracţiune şi l-am evitat sacrificând timp. Apoi m-am trezit şi cu Pineiro răsucit în mijlocul pistei în virajul Maggotts, dar am trecut cu bine. După turul doi m-am apropiat de Hegewald, încercând să atac şi să-l depăşesc, dar în siajul lui am pierdut complet aderenţa pe faţă. Mi-a fost teama de ceva grav şi de abandon, dar s-a dovedit că, în aglomeraţia din primul tur, mi-a fost lovit un deflector, a cărui deformare mi-a afectat aerodinamică maşinii. Nimic foarte grav, dar a trebuit să renunţ să mai atac, era imposibil să intru la aspiraţie ca să depăşesc. Mă bucur însă de bilanţul etapei, sunt al 3-lea în campionat şi de aici construim pentru etapa viitoare de la Magny Cours".

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.