Noul Lamborghini Huracán GT3 e pregătit pentru cursele de anduranţă. VIDEO

Autor: Iulian Dnistran 22 ian. 2015 Alte sporturi

Acesta e noul Lamborghini Huracán GT3, o maşină de curse bazată pe Huracánul de serie, care va participa în cele cinci etape ale campionatului de anduranţă Blancpain Endurance Series.

La fel ca modelul Huracán LP 620-2 Super Trofeo, GT3-ul are doar tracţiune spate, spre deosebire de varianta de serie care vine cu tracţiune integrală. Motorul V10 cu injecţie directă e preluat de la modelul standard, dar modificat pentru a rezista la cursele de 24 de ore.

Printre noutăţi se numără un modul electronic produs de Bosch Motorsport, care controlează parametrii motorului, sistemul de control al tracţiunii, cutia de viteze secvenţială cu şase trepte şi ecranul TFT de pe bord.

Bineînţeles, există un kit aerodinamic complex, făcut din materiale compozite, dar şi un ambreiaj cu trei discuri, un roll cage, un scaun din fibră de carbon, un extinctor şi un volan multifuncţional (dar nu te gândi că e genul de volan de la care poţi să schimbi postul de radio).

Frânele pe faţă au discuri cu diametrul de 380 mm şi etriere cu şase pistonaşe, iar în spate discurile au 355 mm diametru şi etrierele au patru pistonaşe. Există, de asemenea, un sistem ABS dezvoltat de Bosch care îi oferă pilotului nu mai puţin de 12 setări.

Dacă eşti interesat de o astfel de jucărie de circuit, preţurile încep de la 369.000 de euro. Un chilipir.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide