Noul Lamborghini Huracán GT3 e pregătit pentru cursele de anduranţă. VIDEO

A existat o vreme când italienii de la Lamborghini nu voiau să audă de competiţii auto, o vreme când maşinile lor erau nişte postere ambulante care întorceau toate privirile. Ei bine, lucrurile s-au mai schimbat de-a lungul timpului, fiindcă marca auto din Sant'Agata Bolognese a prezentat o nouă variantă de curse a modelului Huracán.

Noul Lamborghini Huracán GT3 e pregătit pentru cursele de anduranţă. VIDEO Noul Lamborghini Huracán GT3 e pregătit pentru cursele de anduranţă. VIDEO

Acesta e noul Lamborghini Huracán GT3, o maşină de curse bazată pe Huracánul de serie, care va participa în cele cinci etape ale campionatului de anduranţă Blancpain Endurance Series.

La fel ca modelul Huracán LP 620-2 Super Trofeo, GT3-ul are doar tracţiune spate, spre deosebire de varianta de serie care vine cu tracţiune integrală. Motorul V10 cu injecţie directă e preluat de la modelul standard, dar modificat pentru a rezista la cursele de 24 de ore.

Printre noutăţi se numără un modul electronic produs de Bosch Motorsport, care controlează parametrii motorului, sistemul de control al tracţiunii, cutia de viteze secvenţială cu şase trepte şi ecranul TFT de pe bord.

Bineînţeles, există un kit aerodinamic complex, făcut din materiale compozite, dar şi un ambreiaj cu trei discuri, un roll cage, un scaun din fibră de carbon, un extinctor şi un volan multifuncţional (dar nu te gândi că e genul de volan de la care poţi să schimbi postul de radio).

Frânele pe faţă au discuri cu diametrul de 380 mm şi etriere cu şase pistonaşe, iar în spate discurile au 355 mm diametru şi etrierele au patru pistonaşe. Există, de asemenea, un sistem ABS dezvoltat de Bosch care îi oferă pilotului nu mai puţin de 12 setări.

Dacă eşti interesat de o astfel de jucărie de circuit, preţurile încep de la 369.000 de euro. Un chilipir.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.