Opel revine în sporturile cu motor

Producătorul german Opel revine oficial în motorsport din 2013 cu modelele Adam Cup şi Astra OPC Cup, după o absenţă de aproape zece ani.

Opel revine în sporturile cu motor Opel revine în sporturile cu motor

Opel a prezentat modelele Adam Cup şi Astra OPC Cup, care vor fi disponibile din sezonul competiţional 2013 pentru clienţii pasionaţi de sporturile cu motor, care vor să-şi cumpere maşini preparate de fabrică.

Astfel, citadina Adam a fost modificată în aşa fel încât să se încadreze în regulile FIA R2 şi va putea participa ca maşină de echipă privată în campionatul „ADAC Opel Rally Cup”, care face parte din seria „ADAC Rally Masters” desfăşurată în Germania.

Opel şi-a dezvoltat strategia de revenire în sporturile cu motor astfel încât acest campionat monomarcă să existe până cel puţin în 2016. Mai mult, tinerii care participă la „ADAC Opel Rally Cup” vor avea posibilitatea să câştige premii în bani şi să promoveze în competiţii de rang internaţional.

Potrivit ADAC, un Opel Adam Cup va costa în jur de 25.000 de euro şi va putea fi folosit imediat după ce va fi cumpărat, fără a avea nevoie de modificări suplimentare.

Pe lângă programul de raliuri dezvoltat pentru Adam, Opel a pregătit şi un program de circuit pentru modelul Astra OPC Cup. Din 2013, clienţii Opel vor putea participa alături de echipele lor în campionatul german de anduranţă VLN. În plus, la fel ca Adam Cup, modelul Astra OPC Cup va participa într-un campionat monomarcă denumit „Astra OPC Cup”, al cărui punct culminant va fi o cursă de 24 de ore pe circuitul Nurburgring.

Perioada de glorie a mărcii Opel în sporturile cu motor a fost în anii ’70, când pilotul Walter Roehrl a câştigat campionatul european de raliuri în 1974 la volanul unui Opel Ascona A, iar apoi în 1979 cu un Opel Ascona B. În 2003, un Opel Astra V8 Coupe a obţinut victoria la cursa de 24 de ore de la Nurburgring.

Deocamdată, Opel nu a publicat detaliile tehnice despre cele două modele de competiţie.

Video:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.