Peugeot se retrage din cursele de anduranţă

Constructorul francez a anunţat că se retrage din campionatul mondial de anduranţă şi că nu va mai participa la cursa de 24 de ore de la Le Mans.

O stire destul de tristă pentru fanii Peugeot care tot aşteaptă o revanşă la Le Mans în faţa celor de la Audi. Revanşa se pare că mai are de aşteptat. O decizie cel puţin ciudată în condiţiile în care Peugeot a obţinut 14 victorii în ultimile 16 curse în Campionatul Mondial de Anduranţă. Motivul acestei retrageri este cauzat de criza economică. Conform declaraţiilor oficiale, resursele alocate diviziei sport vor fi distribuite producţiei de automobile.

Pentru 2012 banii vor fi alocaţi lansării pe piaţă a lui 208, 3008 Hybrid4, 508 RXH, 508 Hybrid4 şi 4008 precum şi câştigării de noi pieţe de desfacere. Aşadar dezvoltarea noii versiuni a prototipului 908 LMP1 denumită Hybrid4 care urma să fie alinitat la Le Mans a fost abandonată. Rămâne de văzut dacă Peugeot va abandona total motorsportul în viitorul apropiat sau va reveni în campionatul mondial de raliuri, competiţie în care deja încep să se adune suficienţi constructori pentru a nu mai fi un duel în doi între Citroen şi Ford.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.