Pilot de numai 16 ani în WTCC

Cel mai tânăr pilot din istoria WTCC (World Touring Car Championship) are 16 ani şi va concura, în 2011, pe un Seat Leon pentru echipa Sunred Engineering.

Pilot de numai 16 ani în WTCC Pilot de numai 16 ani în WTCC

Ţinând cont de faptul că îţi trebuie destul de multă experienţă pentru a concura în campionatele din FIA şi, din această cauză, majoritatea piloţilor ajung să participe la o vârstă ceva mai avansată, trebuie să recunoaştem că acest tânăr chiar a stabilit un record.

Pilotul de 16 ani se numeşte Pepe Oriola, s-a năsut pe data de 9 iulie 1994 şi va concura în WTCC pe un Seat Leon asigurat de Sunred Engineering. Tânărul concurent a mai participat timp de două sezoane în Seat Leon Eurocup, unde s-a clasat pe locul 4.

"Este un vis care a devenit realitate. Va fi greu ţinând cont că sunt cel mai tânăr din această competiţie, dar voi da tot ce e mai bun din mine." declară tânărul pilot.

Ca o curiozitate, cel mai bătrân pilot din istoria WTCC a fost declarat Gabrielle Tarquini, care, în 2009, a alergat pe pistă la vârsta de 47 ani.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.