Primele poze cu Dacia Duster Pikes Peak

Dacia Duster revine în motorsport cu un proiect anunţat acum nu multă vreme. Pilotul francez Jean-Phillipe Dayraut va concura la celebra cursă de la Pikes Peak cu un Duster special.

Primele poze cu Dacia Duster Pikes Peak Primele poze cu Dacia Duster Pikes Peak

După desenul care a însoţit comunicatul oficial de la Dacia iată că acum au apărut şi primele poze cu Dacia Duster Pikes Peak. Publicate pe siteu-ul ofical al pilotului francez Jean-Phillipe Dayraut, bolidul cu siglă românească prinde formă în atelierele Sodemo împreună cu Renault Sport şi Tork Engineering.

Chiar mai impresionant decât modelul Duster pentru Andros, noul bolid Dacia este dezvoltat în jurul unui şasiu tubular. Puterea este asigurată de un motor V6 de 3,8 litri biturbo de origine Nissan. Transmisia se face către toate cele patru roţi. Motorul este acelaşi cu cel de sub capota modelului GT-R. Pentru Dusterul de Pikes Peak acest motor va dezvolta 850 CP şi va fi amplasat în poziţie centrală spate. Toată maşina va cântări în jur de 900 kg.

Pikes Peak este cea mai faimoasă cursă de viteză pe traseu montan din Statele Unite ale Americii. Traseul are 20 km şi 156 de viraje. Se porneşte de la o altitudine de 1.430 metri şi se ajunge până la 4.300 metri!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.