Seb Loeb se dezlănţuie în pregătirile pentru Pikes Peak! VIDEO

An de an, cursa de viteză în coastă de la Pikes Peak aduce maşini care mai de care mai puternice, cu piloţi care concurează de ani buni de zile. Ei bine, Sebastien Loeb a hotărât să le strice balul...

Seb Loeb se dezlănţuie în pregătirile pentru Pikes Peak! VIDEO Seb Loeb se dezlănţuie în pregătirile pentru Pikes Peak! VIDEO

156 de viraje are traseul cursei de viteză în coastă de la Pikes Peak. Porneşte de la 2860 de metri şi se termină la 4300 de metri, iar categoriile de concurs sunt dintre cele mai diverse. Cea care însă atrage atenţia tuturor este categoria Unlimited, la care concurează maşini extrem de puternice, care mai au în comun cu maşinile de serie doar forma caroseriei.

Vrem şi noi unul mic din ăsta în parcare...

Ei bine, la această categorie a hotărât să concureze şi Sebastien Loeb, cu un Peugeot 208 T16 Pikes Peak, un monstruleţ de 875 de kilograme puse pe 875 de CP, capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 1.8 secunde... Şi, în ciuda faptului că în cursele preparatorii au venit şi veteranii americani, francezul a reuşit cel mai rapid timp, ca un semn foarte serios că are mari şanse să câştige cursa.

Multiplul campion WRC vrea să-şi diversifice tipul de curse la care participă. Plictiseala...

Nimic nu e stabilit însă până pe 30 iunie, când va avea loc şi cursa propriu-zisă, acum pe un traseu din păcate complet asfaltat, care avantajează maşinile extrem de rapide, cu viteze care devin prea periculoase pe alocuri... Iată cum arată cursa din maşina lui Seb Loeb:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.