Seb Loeb se dezlănţuie în pregătirile pentru Pikes Peak! VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 11 iun. 2013 Alte sporturi

156 de viraje are traseul cursei de viteză în coastă de la Pikes Peak. Porneşte de la 2860 de metri şi se termină la 4300 de metri, iar categoriile de concurs sunt dintre cele mai diverse. Cea care însă atrage atenţia tuturor este categoria Unlimited, la care concurează maşini extrem de puternice, care mai au în comun cu maşinile de serie doar forma caroseriei.

Vrem şi noi unul mic din ăsta în parcare…

Ei bine, la această categorie a hotărât să concureze şi Sebastien Loeb, cu un Peugeot 208 T16 Pikes Peak, un monstruleţ de 875 de kilograme puse pe 875 de CP, capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 1.8 secunde… Şi, în ciuda faptului că în cursele preparatorii au venit şi veteranii americani, francezul a reuşit cel mai rapid timp, ca un semn foarte serios că are mari şanse să câştige cursa.

Multiplul campion WRC vrea să-şi diversifice tipul de curse la care participă. Plictiseala…

Nimic nu e stabilit însă până pe 30 iunie, când va avea loc şi cursa propriu-zisă, acum pe un traseu din păcate complet asfaltat, care avantajează maşinile extrem de rapide, cu viteze care devin prea periculoase pe alocuri… Iată cum arată cursa din maşina lui Seb Loeb:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide