Smart Driving Series e primul campionat din România dedicat piloţilor aspiranţi şi juniorilor

Autor: Adrian Mihălţianu 23 mart. 2015 Alte sporturi
Smart Driving Series e primul campionat din România dedicat piloţilor aspiranţi şi juniorilor

Echipa Smart Driving, împreună cu suportul BMW APAN Motors, dezvoltă un nou concept în România, ce oferă o experienţă sigură, dar plină de adrenalină pentru cei care au deja o carieră în alt domeniu (gentlemen drivers) – Smart Driving Series. Acesta vine şi cu o oportunitate pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 21 de ani, care aspiră la o carieră ca piloţi, oferindu-le şi acestora posibilitatea de a participa la campionat.

În cadrul evenimentului din acest an, care se va desfăşura de-a lungul a patru etape, vor lua startul opt maşini BMW Seria 2 Coupe versiune 228i, model lansat anul trecut. Automobilul în format standard are 245 de cai putere, atinge suta în 5,8 secunde, iar viteza maximă este de 250 km/h. Pentru Smart Driving Series, toate cele opt maşini vor fi modificate, în aşa fel încât să crească performanţa şi siguranţa participanţilor.

Evenimentele se vor desfăşura vinerea (probe libere), sâmbăta (calificări, warm-up şi concurs pentru gentlemeni) şi duminica (calificări, warm-up şi concurs pentru juniori şi gentlemeni).

„Smart Driving Series îşi propune să asigure un cadru profesionist pentru participanţii amatori la eveniment, care vor să petreacă un weekend departe de stresul şi rutina din timpul săptămânii, cufundaţi în propria pasiune pentru viteză, dar în condiţii de siguranţă maximă”, a declarat Andrea Fogliazza, managerul Smart Driving şi organizatorul evenimentului.

De asemenea, Smart Driving Series intenţionează să ofere o şansă de a participa şi tinerilor care îşi doresc o carieră în motorsport şi care nu au avut şansa de a demonstra şi evidenţia abilităţile lor, din cauza costurilor impuse de campionatele naţionale.

„Am început colaborarea cu Smart Driving cu entuziasm şi cu promisiunea de a face lucruri extraordinare pentru industria de motorsport din România, dar şi pentru pasionaţii de maşini şi de condus. De aceea, ne bucurăm că avem ocazia să luăm parte şi să susţinem acest proiect, care sperăm să devină unul de referinţă pe piaţa de profil”, a spus Ştefan Podaru, executive manager APAN Motors, Brăila.

Smart Driving Series va debuta în luna mai, la Constanţa. Prima etapă va avea loc în perioada 29 – 31 mai, iar selecţiile pentru aceasta vor începe încă din martie. După aceasta vor avea loc încă trei etape, ultima urmând să se desfăşoare la circuitul Serres din Grecia.

Toţi cei interesaţi să afle mai multe detalii despre cum pot participa la eveniment pot accesa site-ul www.vreausafiupilot.ro.

Partenerii evenimentului sunt BMW APAN Motors, Michelin, Motul, OZ Racing şi Sparco.

Despre Smart Driving

Smart Driving a luat naştere în septembrie 2013, în urma unui eveniment de conducere organizat în România împreună cu Guidare Pilotare, şcoala oficială a BMW Italia de 30 de ani, dar şi una dintre cele mai importante instituţii de conducere defensivă şi sportivă din Europa.

Misiunea Smart Driving este aceea de a contribui la siguranţa rutieră şi de a-i învăţa pe cursanţii şcolii să recunoască comportamentul autoturismului, dar, mai presus de toate, de a-i ajuta să îşi cunoască reacţiile în situaţii extreme şi de urgenţă.

Smart Driving oferă o diversitate de cursuri pentru clienţii săi, adaptate nevoilor acestora şi orientate pe obţinerea de rezultate. Dintre acestea se remarcă programul Experience, dar şi Defensive Driving PRO sau Sport Driving. De asemenea, şcoala de conducere defensivă şi sportivă realizează cursuri specializate şi pentru zona corporate.

Mai multe informaţii despre Smart Driving pot fi găsite pe site-ul companiei, www.smart-driving.eu, sau pe pagina de Facebook a acesteia, www.facebook.com/GuidarePilotare.ro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide