Video: X GAMES 17 – Rally Car şi Rally Cross

X Games începe să devină un eveniment major în peisajul motorsport, atât prin spectacol cât şi prin numărul de piloţi atraşi la start.

Anul acesta secţiunea auto de la X Games a fost împărţită în două zile. Prima zi a fost rezervată finalei Rally Car şi a constat în evoluţii eliminatorii în paralel a doi piloţi. Anul acesta pe lângă vedetele americane - Tanner foust, Travis pastrana, Brian Deegan au intrat în cursă şi piloţi din europa. Cel mai greu nume de pe bătrânul continent a fost evident dublul campion mondial din WRC Marcus Gronholm. Dar americanii l-au putut admira şi pe campionul european la RallyCross - Liam Doran.

Rally Car

La ediţia de anul acesta în semifinale s-au calificat campionul de anul trecut Tanner Foust, Marcus Gronholm, David Higgins - cel care a stabilit un nou record pe traseul de pe muntele Washington - un altfel de Pikes Peak şi Liam Doran. În prima semifinală Foust a fost învins de campionul european la RallyCross, în timp ce Gronholm a avut ceva de luptat pentru locul din finală cu Higgins. Aşadar la categoria Rally Car americanii au admirat doi europeni în finală. Britanicul Liam Doran la volanul unui Citroen C4 Monster Energy s-a impus în faţă campionului mondial din WRC în ambele manşe.

RallyCross

A doua zi a fost dedicată RallyCross, un coşmar pentru echipele de mecanici. În spiritul american, unde spectacolul contează, aici sunt permise şi manevrele de "intimidare" ale adversarului. Iar când pe grila de start sunt 8 bolizi, deznodământul este mai mult decât evident. Cine supravieţuişte primului viraj are mari şanse de a câştiga cursa. Cam aceiaşi gaşcă de piloţi din prima zi s-au aliniat şi la startul pentru calificarea în finala RallyCross. Surpriza a venit din partea lui Travis Pastrana care a concurat în condiţiile în care avea un picior fracturat în urma evoluţiei de la secţiunea moto. Cu toate acestea echipa de mecanici au modificat bolidul multiplului campion X Games pentru a putea comanda acceleraţia cu mâna. Deşi s-a crezut că doar va face figuraţie, Travis s-a calificat în finală. Finala a fost un carnagiu total, mecanicii au avut serios de muncă după terminarea acesteia. A câştigat Brian Deegan.

Accident Travis Pastrana X Games 17

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.