Volkswagen Golf24 - Un monstru de 440 CP

Volkswagen Golf24 este o maşină construită special pentru a rezista în cursa de 24 de ore de la Nurburgring. Reţeta nemţzilor pentru podium este compusă din: 2,5 litri, 5 cilindri, 440 CP şi 540 Nm, transmisie integrală şi o caroserie de Golf.

Ce vedeţi în imaginile alăturate este un model construit de cei de la Volkswagen pentru a concura în celebra cursa de anul aceasta de pe circuitul de la Nurburgring. 24 de ore trebuie să reziste motorul capabil de 440 CP. Vorbim de un 5 cilindri, preluat din cadrul grupului, acolo unde il regăsim pe modele precum Audi TT sau RS3. Cuplul motor dezvoltat de cei 2,5 litri ajunge la 540 Nm şi este transferat spre roţi prin intermediul unei cutii de viteze secvenţiale cu şase viteze.

Transmisia este integrală. Ultima oară când Volkswagen a participat cu un Golf la cursa de anduranţă de pe Nurburgring, se întâmplă în 2007, când modelul de doar 300 CP s-a clasat pe locul 8. De atunci, germanii au ales să concureze cu Scirocco GT24. Dar nu şi anul acesta. Pentru că 2011 este anul în care Volkswagen va aniversa 35 de ani de GTI, şi vor să facă acest lucru cu un model corespunzător.

Cine e nerăbdător să vadă noul Volkswagen Golf24 în acţiune, trebuie să aştepte până la evenimentul de pe Nurburgring, ce se va desfăşura între 23 şi 26 iunie. Sau poate va reuşi să-l zărească pe anumite circuite din Italia şi Spania, acolo unde maşina se află deja în teste.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.