Volkswagen Golf24 - Un monstru de 440 CP

Volkswagen Golf24 este o maşină construită special pentru a rezista în cursa de 24 de ore de la Nurburgring. Reţeta nemţzilor pentru podium este compusă din: 2,5 litri, 5 cilindri, 440 CP şi 540 Nm, transmisie integrală şi o caroserie de Golf.

Ce vedeţi în imaginile alăturate este un model construit de ceide la Volkswagen pentru a concura în celebra cursa de anul aceastade pe circuitul de la Nurburgring. 24 de ore trebuie săreziste motorul capabil de 440 CP. Vorbim de un 5cilindri, preluat din cadrul grupului, acolo unde il regăsim pemodele precum Audi TT sau RS3. Cuplul motor dezvoltat de cei2,5 litri ajunge la 540 Nm şi este transferat spreroţi prin intermediul unei cutii de viteze secvenţiale cu şaseviteze.

Transmisia este integrală. Ultima oară când Volkswagen aparticipat cu un Golf la cursa de anduranţă de pe Nurburgring, seîntâmplă în 2007, când modelul de doar 300 CP s-a clasat pe locul8. De atunci, germanii au ales să concureze cu Scirocco GT24. Darnu şi anul acesta. Pentru că 2011 este anul în careVolkswagen va aniversa 35 de ani de GTI, şi vor să facăacest lucru cu un model corespunzător.

Cine e nerăbdător să vadă noul Volkswagen Golf24 în acţiune,trebuie să aştepte până la evenimentul de pe Nurburgring,ce se va desfăşura între 23 şi 26 iunie. Sau poate vareuşi să-l zărească pe anumite circuite din Italia şi Spania, acolounde maşina se află deja în teste.