WTCC 2012 Portimao: Dublă pentru Chevrolet în Portugalia

Autor: Laurenţiu Florescu 04 iun. 2012 Alte sporturi

Cursa 1:

Gabriele Tarquini a plecat din pole position, dar a avut un start slab şi a fost depăşit rapid de campionul en-titre Yvan Muller. Italianul nu a putut să revină şi astfel Muller câştiga prima cursă din Portugalia. Ultimul loc de pe podium a fost ocupat de Robert Huff, urmat de Norbert Michelisz, câştigătorul Yokohama Trophy.

Chiar dacă a plecat de pe poziţia a noua, Alain Menu a terminat prima cursă pe locul cinci aducând puncte importante pentru Chevrolet în clasamentul constructorilor. A doua jumătate a Top 10 este completată de piloţii: Tom Coronel, Tiago Monteiro, Alberto Cerqui, Pepe Oriola şi Alex Macdowall.

Cursa 2:

Alain Menu a făcut o cursă extraordinară la volanul maşinii lui Michael Villant. Elveţianul a preluat conducerea cursei încă din primul viraj şi s-a desprins de principalii competitori pe care i-a lăsat să se lupte pentru poziţia a doua. Pepe Oriola şi Tom Coronel s-au ocupat de spectacol, luptându-se uşă în uşă pe tot parcursul cursei. La final, Oriola a fost câştigător şi se clasa pentru prima dată pe podium, o performanţă uimitoare pentru tânărul de 17 ani.

Locul patru a fost motivul duelului dintre Yvan muller, Gabriele Tarquini şi Robert Huff. Tupă cele 11 tururi oridinea arăta astfel: Rob Huff, Yvan Muller şi Alberto Cerquini. După ce a dus o luptă crâncenă cu cele două modele Chevrolet, Tarquini a abandonat în turul opt în urma unui accident. Ultimii piloţi din Top 10 sunt: Alex Macdowall, Tiago Monteiro, Franz Englster, şi Norbert Michelisz.

Următoarea etapă din WTCC va avea loc pe data de 22 iulie în Brazilia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide