Cursă nebună a lui Lewis Hamilton după un impact cu Max Verstappen în Marele Premiu al Marii Britanii

Autor: Elena Luchian 19 iul. 2021 Știri auto

A fost, fără îndoială, cursa lui Lewis Hamilton. Acasă la Silverstone, britanicul a avut un debut dramatic, după o coliziune cu liderul clasamentului general, Max Verstappen.

GALERIE FOTO

Max Verstappen și Lewis Hamilton, plecați din prima linie a grilei de start, s-au vânat reciproc în primele viraje de după start, așa cum au făcut-o întreg sezonul. Un contact cu monopostul Mercedes pilotat de Lewis Hamilton l-a trimis pe liderul clasamentului general într-un perete de pneuri. Vizibil afectat de impact, dar fără să fi fost rănit, Max a plecat de acolo cu ambulanța.

Safety Car-ul Aston Martin Vantage a intrat pe circuit. Dar cursa a fost, în cele din urmă, neutralizată. Monopostul Red Bull rămăsese într-o poziție periculoasă.

La repornire, Hamilton s-a văzut nevoit să ruleze în spatele lui Charles Leclerc de la Ferrari. A înfruntat aerul murdar în spatele monegascului și s-a confruntat cu efectul de blistering al anvelopelor.

Max Verstappen out, Hamilton – limitarea daunelor sau cursă după victorie?

Britanicul a primit o penalizare de timp de 10 secunde pentru coliziunea cu Max Verstappen. A intrat la boxe în turul 28, când era al doilea, și a ieșit pe poziția a cincea, în spatele lui Lando Norris, la 35 de secunde de liderul Leclerc.  În fața fanilor proprii, britanicul și-a reluat cursa de urmărire, ajungând, în 3 tururi, pe locul 3. Când a ajuns la o secundă de colegul Bottas, finlandezul a primit ordin de la boxe: “Nu te lupți cu Lewis!” Așa că depășirea a fost o simplă formalitate.

Potrivit simulării computerizate, Hamilton avea să-l prindă pe Leclerc înainte de ultimul tur. Așa că inginerul său de curse, Peter Bonnington, i-a transmis să forțeze. Astfel, o strategie de limitare a daunelor s-a transformat, la Silverstone, într-o cursă după victorie. Leclerc a greșit și Hamilton a profitat, așa că britanicul a trecut primul linia de sosire. Pe 2 a terminat pilotul Ferrari, iar pe 3 a urcat colegul de la Mercedes, Valtteri Bottas.

La Marele Premiu al Marii Britanii, actorii Harrison Ford și Tom Cruise au schimbat impresii și l-au văzut pe pilotul britanic de la Mercedes obținând a opta sa victorie la Silverstone.

Max Verstappen rămâne lider în clasamentul general chiar și după acest abandon. Dar distanța dintre olandez și Hamilton s-a redus considerabil. Doar 8 puncte îi mai despart pe cei doi. Și Red Bull Racing rămâne pe primul loc, cu un avans de doar 5 puncte față de Mercedes-AMG Petronas.

Marele Circ se mută în Ungaria, la Hungaroring, peste două săptămâni.

Reacții negative la adresa lui Hamilton după această cursă

Max Verstappen a văzut finalul cursei din spital, acolo unde a petrecut câteva ore. Nu sunt puțin cei care îl pun la zid pe britanic după coliziunea cu pilotul olandez. „O manevră murdară! O victorie nemeritată!”, a tunat șeful Red Bull Racing, Christian Horner, după incidentul de la Silverstone.

Verstappen consideră o lipsă de respect faptul că Hamilton s-a bucurat de victorie. Pe profilul lui de pe mai multe rețele de socializare, pilotul olandez a anunțat că se simte mai bine.

Rețelele de socializare sunt pline de reacții negative la adresa echipei Mercedes: „Este rușinos ce ați făcut!”. „Nu așa arată o echipă campioană!”, i-au transmis lui Hamilton mulți dintre cei care au urmărit cursa.

„A fost un incident de cursă!”, a reacționat șeful lui Hamilton, Toto Wolff.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide