Cine este, de fapt, Max Verstappen, pilotul cu care nici septuplul campion mondial nu mai poate ține pasul?

Autor: Elena Luchian 05 iul. 2021 Știri auto

Max Verstappen este liderul clasamentului în Formula 1 și pare să se îndrepte, cu accelerația apăsată la podea, către primul său titlu mondial. Dar cine este, de fapt tânărul pilot de la Red Bull Racing?

GALERIE FOTO

Max Verstappen avea doar 17 ani și 166 de zile atunci când a luat primul său start în Formula 1, în Marele Premiu al Australiei. Semnase cu Torro Rosso. Este un record care nu va mai fi doborât prea curând. Acum, cei care ajung în Formula 1 trebuie să aibă peste 18 ani.

La o săptămână de la debut, în Malaezia, Max a terminat al șaptelea și a devenit cel mai tânăr pilot care a punctat vreodată în Marele Circ. La finalul sezonului, când s-a tras linie, pilotul olandez punctase în 9 dintre cele 12 curse ale sezonului. Cele mai bune clasări ale sale atunci au fost în Ungaria și în Statele Unite: locul 4.

În sezonul următor, pentru prima dată la volanul unui monopost Red Bull, în Marele Premiu al Spaniei, Max Verstappen, plecat de pe poziția a patra, s-a trezit în fruntea plutonului, după ce piloții Mercedes s-au ciocnit. La 18 ani, Max câștiga primul său Grand Prix. Șefii de la Red Bull au ales să semneze încă un contract pe două sezoane. Nu puteau lăsa să le scape asemenea comoară.

Pilotul Red Bull Racing a obținut, la finalul sezonului 2019, cea mai bună poziție în clasamentul general: locul 3, în spatele piloților Mercedes. Istoria s-a repetat în 2020.

2021 – nimeni nu ține pasul cu Max Verstappen

În acest sezon, Max a câștigat patru curse din cele nouă disputate până în prezent. „A dansat vals pe circuitul Red Bull Ring”, a scris site-ul oficial al competiției după două victorii consecutive în Austria.

Maturizat, cu o mașină rapidă pe mână, omul momentului în Formula 1 a pus deja o distanță covârșitoare între el și septuplul campion mondial, Lewis Hamilton. 32 de puncte îi despart pe cei doi.

Max Verstappen, fiul marelui Jos Verstappen

Este clar că Max Verstappen nu este în Formula 1 pentru că profită de numele tatălui său. Jos Verstappen era supranumit „Jos the Boss”. Olandezul și-a trecut în palmares o victorie în cursa de 24 de ore de la Le Mans în 2008 și un titlu mondial în Formula 3.

În cei nouă ani petrecuți în Formula 1, Jos Verstappen a pilotat pentru șapte echipe diferite. Olandezul a trecut printr-un moment dramatic în 1994, pe când era la Bentton. În timpul alimentării monopostului pe linia boxelor, la Marele Premiu al Germaniei, cel care ținea furtunul a stropit cu benzină, din greșeală, atât monopostul, cât și pilotul. Aproape instantaneu, Jos a fost înconjurat de flăcări. Și-a desfăcut rapid centurile, a scos volanul și a ieșit singur din mașină, deși avea combinezonul în flăcări. Pilotul a suferit arsuri pe față. Pe durata pit stop-ului, acesta obișnuia să-și ridice viziera. (vezi GALERIA FOTO).

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide