Dezastru pentru Mercedes la Monaco. Motivul pentru care unul dintre piloți a intrat la boxe și nu a mai ieșit

Autor: Elena Luchian 23 mai 2021 Formula 1

Marele Premiu al statului Monaco a fost o cursă de coșmar pentru Mercedes-AMG Petronas. Unul dintre piloții săi, Valtteri Bottas, a intrat la boxe și nu a mai ieșit. Care a fost motivul?

GALERIE FOTO

A fost un start diferit față de cel programat la Monaco. Charles Leclerc trebuia să plece din pole position pentru că avea cel mai bun timp în Q3, înainte de a lovi un parapet, accident care a înghețat sesiunea de calificări. Dar se pare că accidentul a produs avarii mai mari la monopost decât au crezut mecanicii. Pilotul nu a mai luat startul deloc.

Astfel, Max Verstappen a avut cale liberă. A încercat să țină pasul cu el pilotul de la Mercedes, Valtteri Bottas, în timp ce colegul Lewis Hamilton, de pe poziția a șasea, încerca să recupereze distanța care îl despărțea de liderul clasamentului.

Turul 31 – moment critic pentru Mercedes la Monaco

Dar în turul 31, finlandezul Bottas a intrat la boxe pentru schimbul de pneuri. Trei dintre ele au fost înlocuite rapid. Cel de-al patrulea, stânga față, s-a încăpățânatsă nu se clintească. Mecanicii au încercat cu disperare, în timp ce secundele se scurgeau. După aproape un minut de încercări, au abandonat. Monopostul lui Bottas a fost retras. Pilotul înregistrează astfel cel de-al doilea abandon în acest sezon.

Schimbul lui Lewis Hamilton a decurs normal, dar, la revenirea pe circuit, a pierdut o poziție, ajungând în spatele lui Pierre Gasley.

La vârf, Carlos Sainz alerga să-l prindă pe Max Verstappen. În urma celor doi rula Lando Norris. Pilotul de la McLaren a acuzat probleme cu pneurile spre final, iar Sergio Perez de la Red Bull Racing s-a apropiat amenințător în turul 66.

Olandezul Verstappen a câștigat în premieră la Monaco și devine noul lider al clasamentului general. Este urmat de Carlos Sainz de la Ferrari și Lando Norris de la McLaren. Liderul Lewis Hamilton este nevoit să se mulțumească, în cursa citadină de pe malul Mediteranei, cu 4 puncte, obținute pentru poziția a șaptea, plus punctul acordat pentru cel mai rapid tur de circuit.

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=S3GfOVFwqCY

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide