Formula 1 – Abandonuri pe bandă rulantă în prima cursă a sezonului, câștigată de Valtteri Bottas

Autor: Promotor 05 iul. 2020 Știri auto
Formula 1 – Abandonuri pe bandă rulantă în prima cursă a sezonului, câștigată de Valtteri Bottas

Valtteri Bottas de la Mercedes-AMG Petronas a câștigat prima cursă a sezonului de Formula 1, în Austria, după o cursă cu abandonuri pe bandă rulantă. Doar 11 piloți au trecut linia de sosire dintre cei 20 prezenți la start.

Plecat din pole position, Valtteri Bottas de la Mercedes-AMG Petronas s-a desprins în fruntea plutonului. Retrogradat trei poziții, campionul mondial Lewis Hamilton a luat startul de pe 5.

Prima victimă a britanicului a fost Lando Norris. A urmat apoi Alexander Albon, în turul 9, depășit cu ajutorul DRS-ului, iar Hamilton a pornit la vânătoare de Max Verstappen. A fost misiune simplă pentru că, din cauza unei probleme electronice survenite în turul 14, pilotul de la Red Bull a fost nevoit să reducă viteza. A făcut eforturi mari pentru a ajunge la boxe, de unde nu a mai ieșit. Fără pilotul care câștigase în Austria în ultimele două sezoane, Mercedes s-a instalat comod în frunte cu ambele monoposturi.

Lewis Hamilton s-a apropiat de Valtteri Bottas odată cu intrarea Safety Car-ului după ieșirea în decor a monopostului Haas pilotat de Kevin Magnussen.

Ajuns pe 5 după ce plecase de pe poziția a 11-a, Sebastian Vettel a ajuns apoi și mai în spate, pe 15, după un incident în turul 31.

Doar 11 monoposturi au terminat prima cursă de Formula 1 a sezonului

Cu 20 de tururi până la final, Safety Car-ul a revenit pe circuit și a declanșat seria intrărilor la boxe. Monoposturile Mercedes au rămas însă, pe pistă. Abia a ieșit Mercedes-ul AMG GT R cu motor V8 de 4.0 litri și 585 de cai putere de pe circuit, că pilotul Brend Maylander a fost chemat din nou la datorie. Roata monopostului Alpha Romeo pilotat de Kimi Raikkonen a sărit chiar în fața fostului coleg de la Ferrari, Sebastian Vettel.

La reluare, Albon l-a atacat pe Lewis Hamilton, dar britanicul i-a închis trasa și l-a scos în decor. Pilotul de la Red Bull a fost exilat pe ultimul loc. Stewarzii au analizat incidentul și i-au dat lui Hamilton o penalizare de 5 secunde. Albon se vede nevoit ulterior să se retragă, un eșec de proporții pentru Red Bull tocmai pe Red Bull Ring.

Charles Leclerc a reușit să reducă daunele pentru Ferrari. L-a depășit pe Lando Norris, ajungând pe 4 și gonind către podium, înainte de a afla de penalizarea primită de Hamilton. Decizia stewarzilor avea să-l propulseze pe monegasc pe 2.

Valtteri Bottas a câștigat Marele Premiu al Austriei și, penalizat cu 5 secunde, colegul Lewis Hamilton, deși a trecut linia de sosire al doilea, trebuie să se mulțumească doar locul 4.

Pe podium urcă Charles Leclerc de la Ferrari și Lando Norris de la McLaren. Doar 11 monoposturi au încheiat cursa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide