Lovitură pentru Ferrari! Ce se întâmplă cu Sebastian Vettel?

Autor: Elena Luchian 12 mai 2020 Știri auto
Lovitură pentru Ferrari! Ce se întâmplă cu Sebastian Vettel?

Sebastian Vettel va părăsi Ferrari la sfârșitul acestui sezon. Divorțul va avea loc după ce Scuderia nu i-a oferit pilotului german contractual pe care și-l dorea, ci o înțelegere pe un singur sezon și un salariu mutl redus.

42 de milioane de euro câștigă Sebastian Vettel pentru fiecare sezon în care poartă combinezonul roșu al echipei Ferrari. Italienii i-au propus semnarea unui contract pe încă un an și o sumă mult mai mică. Neamțul a respins propunerea, astfel că acesta va părăsi echipa la sfârșitul acestui sezon reconfigurat forțat din cauza pandemiei de coronavirus. Sebastian Vettel a anunțat deja divorțul:

“Relația mea cu Ferrari se va încheia la sfârșitul anului 2020. Este vital ca părțile implicate să lucreze armonios pentru a obține cele mai bune rezultate. Eu și echipa mea am realizat că nu mai există o dorință comună de a rămâne împreună și după acest sezon”, au fost cuvintele lui Vettel. Acesta spune că aspectul financiar nu a jucat un rol decisiv în luarea acestei decizii.

Ferrari motor (1)

Se pare că Vettel a fost deranjat și de faptul că Charles Leclerc, colegul său de la Ferrari, este sub contract cu Scuderia până în 2024. În sezonul trecut, tânărul pilot monegasc, în vârstă de 22 de ani, l-a devansat pe Vettel la toate capitolele: puncte obținute, pole position, victorii și prezențe pe podium.

Cel care a câștigat patru titluri mondiale cu Red Bull Racing, dar niciunul cu Ferrrari, acolo unde a ajuns în 2015 în locul lui Fernando Alonso, ia în calcul și retragerea din Formula 1. La sfârșitul acestui sezon, veteranul din Formula 1 va avea 33 de ani.

“Ce s-a întâmplat în ultimele luni ne-a făcut pe mulți să ne regândim prioritățile în viață. Îmi voi lua timp   pentru a reflecta la ceea ce contează cu adevărat”, spune pilotul german, care este și tatăl a trei copii: Emilie, în vârstă de 6 ani, Mathilda, în vârstă de 4 ani, iar înaintea Grand Prix-ului de la Abu Dhabi, în noiembrie 2019, a venit pe lume și un fiul său.

Cine îi ia locul lui Vettel la Ferrari?

Ferrari îl vânează pe Lewis Hamilton, britanicul care a contribuit la dominația Mercedes în Marele Circ, câștigând cinci titluri mondiale, pe lângă cel adjudecat în 2008 cu McLaren. Hamilton încă așteaptă o propunere pentru prelungirea contractului care expiră la finalul acestui sezon, dar șeful team-ului, Toto Wolff, nu se grăbește. Și contractul său cu Mercedes expiră anul acesta.

Pe lista Scuderiei se află și spaniolul Carlos Sainz jr. de la McLaren, dar și Daniel Ricciardo. Australianul va ma pilota monopostul Renault doar anul acesta.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide