Formula 1: orașul Las Vegas va găzdui începând din 2023 o cursă în nocturnă (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 31 mart. 2022 Știri auto

Statele Unite ale Americii vor avea începând cu anul 2023 trei curse în calendarul competițional de Formula 1. După Austin și Miami, orașul Las Vegas va deveni al treilea oraș american care va găzdui o cursă din Marele Circ, după cum a anunţat promotorul celei mai importante competiţii automobilistice din lume.

Prima cursă din Las Vegas va avea loc în noiembrie 2023

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Formula 1 va reveni în 2023 în orașul Las Vegas. Capitala mondială a jocurilor de noroc a mai găzduit anterior două Grand Prix-uri de F1, în 1981 şi în 1982.

Conducătorii Formulei 1 au precizat într-un comunicat oficial că Grand Prix-ul din Las Vegas se va desfășura în nocturnă. Cursa va avea loc într-o zi de sâmbătă din luna noiembrie a anului viitor. Va fi pentru prima dată când o cursă de F1 are loc sâmbăta, după cea de la Kyalami (Africa Sud) în 1985.

Circuitul va avea o lungime de 6,12 kilometri. Acesta va cuprinde 14 viraje și trei linii drepte. Vitezele maxime estimate vor fi de aproximativ 342 km/h. Circuitul va trece pe renumitul bulevard Las Vegas Strip. De asemenea, piloții vor rula cu viteze amețitoare prin faţa unora dintre cele mai celebre hoteluri şi cazinouri din Las Vegas.

Aceasta este o dovadă în plus a popularităţii tot mai mari de care se bucură Formula 1 în SUA. Și asta, într-o ţară unde IndyCar şi Nascar fac legea în motorsport. În prezent, în calendarul Marelui Circ sunt înscrise două curse pe tărâm american.

Prima dintre acestea este Marele Premiu de la Austin și va avea loc pe 23 octombrie. Cursa texană are loc din 2012 şi va avea loc cel puţin până în 2026. Cel de-al doilea Mare Premiu american va avea loc la Miami. Va fi prima cursă de F1 organizată în acest oraș, pe 8 mai.

„Este un moment incredibil pentru Formula 1, care demonstrează atractivitatea şi creşterea uriaşă a sportului nostru, cu o a treia cursă în SUA. Las Vegas este o destinaţie cunoscută în întreaga lume pentru entuziasm, ospitalitate, emoţii şi, bineînţeles, faimosul Strip”, a declarat preşedintele Formulei 1, Stefano Domenicali.

Anunţul acestei curse vine într-un moment în care calendarul sezonului 2022 din Formula 1 include deja un număr-record de 23 de curse.

Sursa: Formula 1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Formula 1


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide